POKER ŠAMPIONA NA PREMIJERI PROTIV NOVAJLIJE U LIGI! Raspucani Endiaj i debitant Duarte najavili blistave dane!
Foto: @starsport

sUPERLIGA sRBIJE

POKER ŠAMPIONA NA PREMIJERI PROTIV NOVAJLIJE U LIGI! Raspucani Endiaj i debitant Duarte najavili blistave dane!

Fudbal -

Crvena zvezda - Jedinstvo Ub 4:0

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfalno su započeli sezonu u Superligi Srbije, jer su autoritativnom igrom savladali debitanta u ligi Jedinstvo Ub na "Rajku Mitiću "sa 4:0. Od početka meča utakmica je bila "jednosmerna" ulica za goste sa Uba. Odbrana Jedinstva se "povijala" pod napadima domaćih kao drveće na vetru pa je gol praktično visio u vazduhu.

Velike probleme Ubljanima pravio je Luka Ilić na levoj strani, ali su njegovi šutevi u završnici bili nedovoljno dobri. Ipak, u 18.minutu Endiaj je načeo debitanta u ligi.

Nakon centaršuta Mimovića, Senegalac je odlično reagovao i pravovremenim šutem pogodio gornji levi ugao golmana Jovanovića. Nije se dugo čekalo na drugi gol, a kombinacija Ilić-Endiaj se pokazala kao plodonosna. Sjajno je zavrnuo loptu nekadašnji đak crveno-belih, a ponovo je napadač domaćih bio brži od svojih čuvara i nije mu bilo teško da smeti loptu iza leđa Jovanovića.

Tim rezultatom se i otišlo na poluvreme. Drugo poluvreme je počelo u nešto sporijem ritmu za razliku od prvog. Beograđani su ponovo diktirali ritam, ali bez nekih konkretnijih prilika. Sve to 53.minuta, kada je Hvang bio "arhitekta" gola.

Prošao je dva igrača kroz sredinu i poslao odlilčan pas za Kataija koji je karakteristično za njega poslao loptu u nebranjeni deo mreže za velikih 3:0. Na novi gol se čekalo do 69.minuta, a on je delo debitanta u crveno-belom dresu

Bruna Duartea koji je iz prvog kontakta i posle samo minut na terenu postigao prvenac. Do kraja utakmice crveno-beli su skinuli nogu sa papučice gasa i mirno priveli meč kraju.

Drugo poluvreme:

90.minut - Svira kraj sudija Milanović. Zaslužena pobeda crveno-belih.

81.minut - Menja i Radovanović. Na terenu su Bošković i Rnjajić, a izlaze Dimitrić i Miladinović.

80.minut - Izmena kod crveno-belih. U igru ulazi Prucev,a izlazi Hvang.

77.minut - Ista slika na "Rajku Mitiću", domaći napadaju, dok Ubljani pokušavaju da postignu "utešni pogodak".

69.minut - Duarte posle samo minut na terenu i prvog kontakta sa loptom postiže pogodak. Šutirao je Hvang, ali je novopečeni igrač domaćih naleteo na odbitak i smestio loptu u mrežu.

68. minut - Izmene kod crveno-belih. U igri su Kanga, Jovanović i Duarte, a izlaze Endiaj, Katai i Puma Rodrigez.

67.minut - Sada dobar udarac i Pume Rodrigeza. Oprobao je udarac reprezentativac Paname levom nogom, ali je Jovanović bio na visini zadatka.

65.minut - Još jedan udarac Jedinstva. Šutirao je Miladinović, ali je dobar u bloku bio Stojić.

61.minut - Dobra prilika i za Endiaja na drugoj strani. Prošao je golmana, ali je otišao previše iskosa pa je šansa za hetrik otišla u nepovrat.

60.minut - Odličan šut Pereire. Šutirao je igrač gostiju, ali je lopta otišla malo preko prečke.

53.minut - 3:0 za Crvenu zvezdu. Fenomenalno je Hvang prošao kroz sredinu, poslao pas za Kataija između beka i štopera, a Katai je bio neumoljiv. U svom stilu je poslao loptu u nebranjeni deo mreže za veliku prednost.

52.minut - Velika šansa za crveno-bele. Prošao je sjajno Hvang uz gol aut liniju pokušao je da uposli nekog u petercu, ali su fudbaleri Jedinstva uspeli to da osujete.

46.minut - Izmena kod crveno-belih. Iz igre je izašao Luka Ilić, a na terenu je Jovan Šljivić.

Crvena zvezda, Jedinstvo, Šerif Endiaj
foto: @starsport

Prvo poluvreme:

46.minut - Poluvreme u Ljutice Bogdana. Crvena zvezda na poluvremenu zasluženo vodi protiv Jedinstva sa Uba.

42.minut - Ponovo prete goste. Nije to bilo opasno po gol Ilića, ali još jednom školski napad Ubljana koji su deluje uspeli malo da se oslobode pritiska domaćih.

40.minut - Odličan napad i gostiju koji su kroz pas izašli iz presinga domaćih. Pokušao je da vrati loptu bek Jedinstva, ali je Ilić bio priseban.

Crvena zvezda, Jedinstvo, Šerif Endiaj
foto: @starsport

35.minut - Žuti karton za dvostrukog strelca. Kasnio je Endiaj i nagazio Fereiru za šta je dobio javnu opomenu.

30.minut - Kakva prilika za domaće. Ispustio je loptu golman Jovanović, ona se odbila do Kataija koji je gađao školski za 3:0, ali je lopta otišla pored stative.

24.minut - 2:0 za Crvenu zvezdu. Ponovo Šerif Endiaj. Odlično je "zavrnuo" loptu Luka Ilić, a napadač domaćih sjajno reagovao u šesnaestercu Jedinstva.

21.minut - Ponovo velika šansa za Endiaja. Dobro je razmišljao posle pasa Luke Ilića, šutirao je u suprotni ugao, ali je lopta prošla tik pored gola.

18.minut - 1:0 vodi Crvena zvezda. Strelac je Endiaj. Centrirao je Mimović, a napadač domaćina sjajno pogodio!

15.minut - Kratak prekid utakmice. U skoku su se sudarili Milanović i Điga. Obojica su ostali da leže, ali srećom ni jedan ni drugi nisu ozbiljnije povređeni.

10.minut - Prva prilika i za goste. Lepo su kombinovali Dimitrić i Doderović na desnoj strani, ali je Miladinović sa desetak metara šutirao preko gola.

9.minut - Ogromne probleme Jedinstvu pravi Luka Ilić! Ponovo je izbacio svog čuvara, ali je šutirao preko prečke.

Crvena zvezda, Jedinstvo, Šerif Endiaj
foto: @starsport

3.minut - Prva šansa za domaće. Luka Ilić je iskoristio "autoput" do gola koji mu se otvorio. Odbila se lopta do Endijaea, ali je Jovanović bio na visina zadatka.

1.minut - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

Poznati su sastavi za večerašnji meč, a Vladan Milojević je odlučio da na teren pošalje tri debitanta.

Crvena zvezda (4-2-3-1): M.Ilić – Mimović, Điga, Stojić, Rodić – Dalsio, Hvan – Puma, L.Ilić, Katai – Endijaj.

Jedinstvo Ub: V. Jovanović - Radivojević, Fereira, Milovanović, Miladinović, Doderović, Stojanović, Perez, Sezej, Dimitrić, Golubović

Vreme je za fudbal! Posle prvih utakmica Superlige Srbije deluje da ovo prvenstvo neće biti ništa manje uzbudljivije nego prethodno.

Svoj premijerni duel u novoj godini odigraće i Crvena zvezda večeras od 20.00 kada na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje novajliju u ligi Jedinstvo sa Uba.

Crveno-beli su značajno promenili tim u odnosu na prošlu godinu, došla su brojna pojačanje pa će biti veoma zanimljivo koga ćemo od njih videti odmah na terenu i na koji način će se predstaviti navijačima.

Jedinstvo Ub
foto: Starsport©

Kada je reč o gostima, oni su već u prvom kolu dobili priliku da igraju sa sedmostrukim uzastopnim šampionom i biće na velikom ispitu u Ljutice Bogdana.

Tim Ivana Radovanovića je na dominantan način ušao u Superligu iz drugog ranga takmičenja, ali je između dva takmičenja ostao bez dva najbolja igrača.

Vladan Milojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ibrahim Zubairu je pojačao Partizan, dok je Kvaku Karikari otišao u Horsens. Videćemo kako će se snaći na najvećoj sceni, ali ono što je poznato od ranije jeste da su prva kola nepredvidiva i da je sve moguće, pa će tim Vladana Milojevića morati dobro da se potrudi da bi upisao tri boda na premijeri.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track