PROCURILE FOTOGRAFIJE: Ovo su dve kuće Kilijana Mbapea u Madridu! Jednu je platio 11 miliona evra! Ima 2 bazena i 11 kupatila
Foto: diez.hn, Pierre-Philippe MARCOU / AFP / Profimedia

PROCURILE FOTOGRAFIJE: Ovo su dve kuće Kilijana Mbapea u Madridu! Jednu je platio 11 miliona evra! Ima 2 bazena i 11 kupatila

Fudbal -

Francuski reprezentativac Kilijan Mbape predstavljen je pre nekoliko dana kao novi igrač Reala.

Time je višegodišnja saga o prelasku fudbalera Pari Sen Žermena u Madrid definitivno završena.

A Mbape je nekoliko nedelja pre potpisa kupio kuću u Madridu gde će stanovati, dok je drugu iznajmio kako bi u njoj boravila njegova majka.

Francuski reprezentativac je vilu za sebe kupio u delu Madrida koji se zove "La Finča", a nedaleko odatle je iznajmio znatno manju kuću za majku Fajze Lamari.

Interesantno je da je Mbape kupio vilu od bivšeg fudbalera Reala Gereta Bejla. Velšanin je 2022. godine napustio "kraljevski" klub i otišao u SAD.

Cela parcela ima površinu od 3.000 kvadratnih metara i nalazi se u prestižnoj četvrti koja se nalazi 13 kilometara severno od centra Madrida. Lokalno područje je poznato po svom sjaju. Tamo se nalaze hoteli i golf tereni. Imućni bivši i sadašnji fudbaleri poput Tonija Krosa, Kristijana Ronalda i Zinedina Zidana kupili su nekretnine u ovoj četvrti.

Rezidencija ima dva bazena - jedan unutrašnji, drugi spoljni, malu bioskop dvoranu, fudbalsko i košarkaško igralište, golf teren, nekoliko terasa i garažu za šest automobila. Sama kuća ima 1100 kvadratnih metara, te osam spavaćih soba i jedanaest kupatila.

Kuća ima kompletan sigurnosni sistem, odnosno kućni alarm, nadzor pomoću tehnologije prepoznavanja lica i čvrsta protivprovalna vrata. Kako bi povećao sigurnost, Mbape je angažovao i privatno osiguranje koje 24 sata dnevno patrolira njegovom vilom.

Imanje je prvi put stavljeno na prodaju u junu 2022., kada je Bejl napustio Španiju kako bi živio u Sjedinjenim Državama. Bejl je u startu od Mbapea tražio 13 miliona evra za vilu, ali ju je na kraju prodao Francuzu za 11 miliona.

Mbape i njegova porodica nastaviće da žive raskošnim životom, a Francuz, koji je već zaradio ogromno bogatstvo u karijeri igrjaući za Monako i PSŽ, dobiće od Reala, kako se nagađa, preko 100 miliona evra bonusa za potpis, a dok će po sezoni zarađivati između 10 i 15 miliona evra.

Mbape je u sporu sa PSŽ-om zbog neisplaćenih plata. On će tužiti PSŽ koji mu ostaje dužan oko 100 miliona evra. Već par meseci Parižani odbijaju da mu isplate plate i bonuse za prethodnih par meseci jer su ljuti zbog odluke da napusti klub i besplatno pređe u redove Real Madrida.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track