ZVEZDA DOVODI DESETKU SLOVENIJE: Milionski transfer, Elšnik stiže na Marakanu!
Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

TRANSFER PIJACA

ZVEZDA DOVODI DESETKU SLOVENIJE: Milionski transfer, Elšnik stiže na Marakanu!

Fudbal -

Crvena zvezda će dobiti još jedno pojačanje! ugovor sa crveno-belima potpisaće reprezentativac Slovenije Timi Maks Elšnik. Ovaj 26-godišnji centralni vezni fudbaler stiže iz Olimpije iz Ljubljane gde je igrao prethodnih četiri godine, a na nedavno završenom Evropskom prvenstvu je nastupao za nacionalni tim i to sa "desetkom" na leđima.

Crvena zvezda će Olimpiji platiti 2.000.000 evra, tj. odmah 1.500.000 i 500.000 kroz različite bonuse. Elšnik će potpisati ugovor na tri godinu sa opcijom da saradnja bude produžena za još godinu dana.

Fudbaler koji se najbolje snalazi kao centralni vezni, ali pokriva i mesta prednjeg i zadnjeg veznog upisao je 19 mečeva u dresu nacionalnog tima i dao je jedan gol i to u meču sa Portugalom. Igrao je godinama u Engleskoj pošto ga je 2015. godine kupio Derbi Kaunti. Slali su ga na pozajmice u Svindon, Mensfild i Nortempton pre nego što se vratio u Olimpiju

U Olimpiji je odigrao 129 utakmica i dao je 31 gol, a sa klubom je osvojio jednu titulu šampiona Slovenije i dva slovenačka kupa. Ostavio je dubok trag u klubu i sa 22 godine mu je rukovodstvo kluba dalo kapitensku traku koju je nosio do sada. U Crvenoj zvezdi će prvi put u karijeri imati priliku da igra Ligu šampiona.

Videćemo gde ga u timu vidi Vladan Milojević. Od centralnih vezista u timu su Im Beom Hvang, Kings Kangva, Dalsio, Srđan Mijailović, Nikola Knežević i Gelor Kanga, a od nešto ofanzivnijih opcija tu su Mirko Ivanović, Luka Ilić, Jegor Prucev, Aleksandar Katai i Andrija Maksimović. Možda ovo znači da bi neko od njih mogao da ide, a možda bi Elšnik mogao da bude zamena za Korejanca Hvanga za koga vlada ogromno interesovanje na tržištu. Crveno-beli su na otvaranju sezone savladali Jedinstvo sa Uba 4:0 sa dva gola Šerifa Endijaea i po jednim Aleksandara Kataija i Bruna Duartea, a naredni meč igraju sa ekipom Mladosti iz Lučana u subotu, takođe na "Marakani". Videćemo da li će do tada Elšnik biti pridružen ekipi.

Kurir sport / Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track