SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD TOKOM FINALA EURO 2024 U BERLINU: Policija uhapsila tri osobe koje su imale za cilj veliki broj žrtava
Foto: Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

U poslednji čas

SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD TOKOM FINALA EURO 2024 U BERLINU: Policija uhapsila tri osobe koje su imale za cilj veliki broj žrtava

Fudbal -

Nemačka policija sprečila je u poslednji čas teroristički napad na dan finala EURO 2024.

Kako javljaju nemački i britanski mediji, policija je u Berlinu uoči utakmice Španija - Engleska uhapsila tri osobe koje su za cilj imale napad na fan zonu gde se nalazilo više hiljada engleskih navijača.

Specijalne policijske snage Nemačke upale su u stanove trojice sumnjivih lica, koji su želeli da "neposredno napadnu fan zonu Engleza u berlinskom Brajtšajdplacu".

Tri osobe su uhapšene u koordinisanim racijama u obližnjem Potsdamu, a na tri adrese traženo je za pet sumnjivih osoba koje su "nadgledale" pomenutu lokaciju i veliku crkvu u blizini.

"Te osobe su od ranije poznate policiji kao podržavaoci Islamske države i bili su pod prismotrom", ističe portparol policije Berlina.

Na istom mestu na kome su bile hiljade navijača Engleske, 2016. godine su džihadisti kamionom uleteli u "Božićni market", ubivši 12 ljudi i povredivši njih 56.

Kurir sport

Bonus video:

00:58

Fudbal se vraća kući

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track