Veoma teško stanje u Ukrajini, prenelo se i na njihov fudbal, a samim tim i na klubove koji se nalaze u teškoj situaciji.

Tako nekada finalista Lige Evrope Dnjepar ugašen je 2019. godine zbog izuzetno teške finansijske situacije, a nezvanični naslednik ovog tamošnjeg velikana postao je Dnjepar - 1.

Ovaj klub je u proteklih pet godina uspeo da se bori sa poteškoćama i "alama" ukrajinskog fudbala u vidu Šahtjora iz Donjecka i Dinama iz Kijeva. Uspevali si da dođu do Evrope i da igraju takmičenja pod okriljem UEFA.

Isto su uradili i ove godine kada su u prvenstvu prošli četvrti kroz cilj i u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Konferencije izvukli mađarsku Akademiju Puškaš.

Ipak, kako stvari stoje tri dana pre utakmice, deluje da se ona neće ni odigrati pošto klub u svom sastavu ima samo tri igrača! Od toga dvojica su sa reprezentacijama pa je jasno da je ova situacija još teža.

Stanje u Dnjepru je toliko teško i katastrofalno da je klub u nedostatku bilo kakvih rešenja zatražio istupanje iz lige, a 15.jula su gotovo svi zaposleni u klubu dobili otkaze.

Trener kluba Juri Maksimov istakao je da će oni uraditi sve kako bi nekako skupili sedam igrača koliko je po propozicijama neophodno da bi mogli da nastupe na meču.

Nema šta, crni oblaci su se nadvili nad nekadašnjim ukrajinskim gigantom i deluje da ovog puta neće imati srećan kraj.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva