"SA BRADOM I TETOVAŽAMA IZGLEDA MOĆNIJE OD SVOG SPARTAKA" Ruski novinar BRUTALNO OPLEO po Stankoviću: Neka mi neko ovo objasni!
Foto: Alexander Nesterov / Sputnik / Profimedia

razočaran

"SA BRADOM I TETOVAŽAMA IZGLEDA MOĆNIJE OD SVOG SPARTAKA" Ruski novinar BRUTALNO OPLEO po Stankoviću: Neka mi neko ovo objasni!

Fudbal -

Trener Spartaka iz Moskve, srpski fudbalski stručnjak Dejan Stanković, našao se na udaru kritika posle katastrofalnog izdanja svog tima na startu nove sezone.

Stanković je ovog leta preuzeo Spartak, a na debiju doživeo je potpuno neočekivan poraz na gostovanju Orenburgu (2:0).

Daleko slabiji tim, na papiru, održao je čas fudbala velikanu iz Moskve koji je očajnom igrom razočarao armiju svojih navijača.

Kolumnista "Sport Ekspresa" Igor Rabiner žestoko je isprozivao srpskog trenera nakon neslavnog debija na klupi Spartaka.

"Dejan Stanković – moćni čovek u crnoj majici, sa bradom i tetovažama – izgleda kao višestruko veća pretnja od svog Spartaka. Neka mi neko objasni šta je ekipa radila van sezone – i u odbrani i u napadu. Da li je neko ovo razumeo sa utakmice u Orenburgu? Od protivnika koji je prošle sezone nekim čudom izbegao ispadanja, primio je ukupno 18 udaraca, sedam u okvir gola – o čemu se radi?" pita se ruski novinar.

Dejan Stanković
foto: Alexander Nesterov / Sputnik / Profimedia

Zanimljivo, Orenburg koji prema Transfermarkt-u vredi 20 miliona demolirao je Spartak vredan 90 miliona evra.

"Orenburg je između dve sezone ostao bez dvojice najboljih igrača, Lukasa Vera i Dmitrija Vorobjova, koji su prešli u Himki i Lokomotivu, ali Orenburg kao da nije primetio ove gubitke. Dok Spartak, čiji se sastav ne razlikuje od onoga s kraja prošle sezone, nije pokazivao znake prilagođavanja fudbalo novog trenera, Orenburga ga je rastavio na delove", dodao je Rabiner.

Ruski novinar dovodi u pitanje i Stankovićevu trenersku biografiju.

"Čak i u svojoj prvoj reakciji na Stankovićev dolazak bi osam skeptičan prema njemu, nazivajući ga 'zamenom za Mostovoja', u smisli da je Dejan svakako bio sjajan igrač (kao i Car), ali to samo po sebi ne daje osnov da ga zaposle kao trenera Spartaka. A tri trenerske titule šampiona sa Crvenom zvezdom takođe nisu argument, jer Spartakov sestrinsku klub ima istu početnu prednost u zemlji kao Zenit u Rusiji. Titula u šampionatu Mađarske sa Ferencvarošem je stigla posle dve titule pod vođstvom Stanislava Čerčesova, koji je osvojio i Kup i zabeležio najbolji učinak nekog mađarskog kluba u evropskim takmičenjima u poslednjih 48 godina".

Dejan Stanković
foto: www.spartak.com

Rabiner ističe da je trenutno besmisleno pričati o njegovoj smeni već sada, ali ne očekuje mnogo u nastavku sezone.

"Možda će izostanak preteranih očekivanja omogućiti Stankoviću da manje-više mirno radi i postiže rezultate? Ali onda se setim razgovora sa dvojicom srpskih novinara u bazi reprezentacije Srbije na EURO 2024. u Augzburgu. Upravo su po tom principu, iz kontradiktornosti, pokušavali da nateraju sebe da veruju u reprezentaciju. Kažu, pre Katara 2022. svi su verovali u to, pritisak je bio veliki, a igrači nisu mogli da se nose s tim. Nisu prošli grupu. Sada nema posebnih očekivanja pa možda bude nešto. Kako se ispostavilo, nije moglo. Srbi su, sa veoma pristojnim sastavom, postali jedan od (ako ne i najbezazlenijih) timova na EP. I koliko god sebe ubeđivali u nepredvidivost fudbala, zasad se sve odvija po sasvim logičnom scenariju", zaključuje ruski novinar.

Kurir sport/J.M./B92

09:37

KONDIČIONI TRENER RAZOTKRIO: 30% naših igrača NIJE BILO SPREMNO ZA EP! Ilić za Kurir otkrio: Postoje 3 rešenja za ovaj problem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track