KO JE TRENER DINAMA KOJI JE UDARIO PO PARTIZANU I SRBIMA? Tašta PUCALA na njega kada je došao po ćerku, duboko UŠAO U POLITIKU!
Foto: Ukrinform / ddp USA / Profimedia

turbulentan život

KO JE TRENER DINAMA KOJI JE UDARIO PO PARTIZANU I SRBIMA? Tašta PUCALA na njega kada je došao po ćerku, duboko UŠAO U POLITIKU!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana večeras od 20.00 u Lublinu igraju prvi meč 2.kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dinama iz Kijeva.

Ipak, više od samog meča pažnju je privukla izjava trenera ukrajinskog tima Oleksandra Šovkovskog koji je osudio učešće crno-belih na pripremnom turniru u Moskvi zbog dobro poznate situacije i rata između Rusije i Ukrajine.

Ipak, Šovkovski je i ranije bio politički aktivan, a ima i veoma buran privatni život.

Bivši golman i legenda Dinama iz Kijeva i reprezentacije Ukrajine je jedan od igrača koji ima najviše nastupa za nacionalni tim, ćak 92. Čak 24 godine bio je član kluba iz glavnog grada Ukrajine, budući da je igrao od 1992-2016. Osvojio je čak 14 titula i 10 kupova što ga čini jednim od najtrofejnijih igrača u istoriji kluba.

Oleksandr Šovkovski
foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Zanimljivo je da je Šovkovski i pre bio politički aktivan, jer je često iznosio svoje stavove.

Šovkovski je dobio veliku pažnju medija kada je davao intervju o situaciji u Ukrajini. Komentarišući broj ubijenih, pomenuo je kako je njegov deda svaku zdravicu počinjao govoreći „Da nema ratova“, nakon čega nije mogao da zadrži suze. Pre utakmice Lige Evrope protiv Valensije dok je još uvek bio igrač, on je uputio zahtev UEFA da utakmice ukrajinskih klubova počnu minutom ćutanja, zahtev je na kraju odobren.

Šovkovski je pristalica pokreta "Evromajdan" i rekao je da želi da živi po „evropskim vrednostima, a ne po sovjetskim vrednostima“. On je takođe kritikovao prethodnu vlast zbog upotrebe nasilja nad demonstrantima. Međutim, on je takođe kritikovao odluku nove vlade da ruskom jeziku oduzme status drugog jezika u regionima koji govore ruski.( Donjeck i Luganjsk)

Oleksandr Šovkovski
foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Šovkovski je bio kandidat UDAR-a (partije aktuelnog gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička) za gradsko veće Kijeva na lokalnim izborima u Kijevu 2020. Izabran je zajedno sa još 29 predstavnika svoje stranke.

Slično kao i politički aktuelni trener Dinama iz Kijeva imao je buran i privatni život. On je dospeo u javnost 2018. godine kada je majka njegove bivše supruge sa kojom se razveo 2015. godine njega gađala i pucala iz pištolja.

Prema pisanju "The Suna" sve se desilo kada je Oleksandr došao da uzme svoju ćerku koju ima sa Olgom Alenovom. Njena majka Ljubov Pavlovna na to nije gledala blagonaklono očigledno.

Šovkovski je zazvonio na vrata, ali niko nije otvarao, posle nekoliko minuta na terasi se pojavila majke bivše supruge i počela da viče i da ga gađa predmetima.

Oleksandr Šovkovski, Aleksandar Šovkovski
foto: Wojciech Szubartowski / PAP / Profimedia

Bivši fudbaler počinje da ide ka kapiji, ali se žena ponovo pojavljuje na balkonu nakon što se vratila unutra.

Ona nastavlja da viče na Šovkovskog, pre nego što se pojavi, puni neku vrstu pištolja i puca iz njega. Ukrajinac vadi telefon i odlazi ka kapiji pre nego što žena na balkonu ponovo puca.

Dok otvara kapiju da bi napustio imanje, odjeknuo je još jedan hitac.

Pored objavljivanja dva video snimka na Fejsbuku, Šovkovski je napisao:

- Prvo je Ljubov Pavlovna ciljala u moju glavu i bacila kamenje koje je prikupila sa balkona, a onda je počela da puca na mene iz pištolja - rekao je bivši fudbaler.

Video i celokupnu situaciju možete videti preko ovog linka.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:58

Fudbal se vraća kući

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track