KAKAV PROPAST VELIKOG TALENTA! Real ga je platio 30.000.000, a sad ide u treću ligu - ima 22 godine i mora da oživljava karijeru!
Foto: Profimedia

užas

KAKAV PROPAST VELIKOG TALENTA! Real ga je platio 30.000.000, a sad ide u treću ligu - ima 22 godine i mora da oživljava karijeru!

Fudbal -

Real Madrid je promenio transfer politiku, pa iako i sada dovode najveće zvezde fudbala poput Kilijana Mbapea takođe pokušavaju da na vreme dograbe najveće internacionalne talente. Tako su stigli Vinisijus, Rodrigo, Federiko Valverde, sada mladi napadač Endrik, ali i jedan promašaj. Pre samo četiri godine krilnog fudbalera iz Brazila Renijea Real je platio 30.000.000 evra, ali on se nije dokazao!

Sada ga je na početku priprema za novu sezonu trener "kraljevskog kluba" Karlo Anćeloti prebacio u B timu Reala Kastilju koja nastupa u trećoj ligi, pa će tu tražiti minute koje nigde drugo nije uspeod a dobije! Renije je došao 2020. godine iz Flamenga u kome je počeo da igra još kao maloletan, a u tom momentu je već imao skoro 30 nastupa za U15, U17 i U23 selekcije Brazila. Očekivale su se velike stvari od njega i nakon nekoliko nastupa upravo za Kastilju poslat je na kaljenje. Tu je krenuo njegov pad.

Ranije
foto: Profimedia

Sada 22-godišnji Renije je u dve godine koliko je proveo u Borusiji Dortmund. Odigrao je samo 27 mečeva u Bundesligi i skupio 399 minuta u dresu "milionera". Tu nije išlo, ali zatim je po godinu dana proveo u Đironi i Frozinoneu gde je više igrao, ali daleko od toga da je ikoga ubedio da je igrač za Real Madrid.

Sada ga čeka neizvesna sudbina. Poslat je u drugi tim iako Karlo Anćeloti posle odlazaka nekih igrača, a povratka ostalih sa Evropskog prvenstva i sa Kopa Amerike ima tek osam fudbalera na treningu. Jasno je da su mu dani odbrojani u Real Madridu i dok Vinisijus i Rodrigo nastavljaju da jure titule i trofeje kako u Španiji tako i u Evropi sa Realom, on će morati da se spusti nekoliko stepenika niže. Čak u treću ligu!

Kurir sport / Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track