MIHAJLO TRAJKOVIĆ PREUZEO OMLADINSKI TIM ČUKARIČKOG! Odradio prvi trening, pa izneo utiske: "Znao sam gde dolazim..."
Foto: FK Čukarički

banovo brdo

MIHAJLO TRAJKOVIĆ PREUZEO OMLADINSKI TIM ČUKARIČKOG! Odradio prvi trening, pa izneo utiske: "Znao sam gde dolazim..."

Fudbal -

Mihajlo Trajković je novi šef struke omladinskog tima Čukaričkog.

Mladi trener je preuzeo tim Brđana do 19 godina, odradio je i prvi trening na terenu BASK-a na Carevoj ćupriji, uz čelnike Omladinske škole tima sa Banovog brda, Milana Lešnjaka, Đorđa Aćimovića i Branislava Radulovića.

– Znao sam gde dolazim, ono što sam očekivao, to me je na Banovom brdu i dočekalo. Klub je odlično organizovan, na nivou koji sam i priželjkivao da vidim. Na meni je da „isporučim“ klubu ono što smo se dogovorili. Za sada su prvi utisci sjajni – kazao je Trajković, koji se ujedno zahvalio i bivšem klubu Voždovcu:

– Za moj sada već bivši klub imam samo reči hvale, i organizaciono i kako su se ophodili prema meni i uopšte prema zaposlenima. Došao sam u Čukarički koji je u fudbalskim kvalitetima na još višem nivou. Drago mi je da su me ljudi ovde prepoznali, da su mi pružili priliku. Nisam dugo razmišljao, u jednom danu smo sve rešili.

Trajković je trenersku karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, gde je u pionirskoj kategoriji bio u stručnom štabu sa Markom Mitrovićem, u generaciji momaka rođenih 1999. godine. Po odlasku Mitrovića iz crveno-belog tabora bio je asistent Ognjenu Koromanu, ukupno tri i po godine.

Potom je usledio prelazak u kadetski tim BSK Borče, a vrlo brzo je preuzeo i prvi tim ekipe sa leve obale Dunava u Prvoj ligi Srbije i Srpskoj ligi Beograd. Zatim se Trajković vratio u Crvenu zvezdu, gde je bio šef struke pionirskog tima, generacije momaka rođenih 2004. godine.

– Potom sam bio i asistent Aleksandru Rogiću u estonskoj Levadiji, gde smo se borili za titulu. Usledio je poziv poljske Arke, kluba iz tamošnje Ekstraklase, tamo smo proveli godinu dana, do pauze zbog korone. Po povratku u Srbiju dobio sam poziv Voždovca, gde sam proveo pune četiri godine, dve kao asistent u prvom timu, a godinu i po dana sam bio trener omladisnke selekcije – podsetio je Trajković.

Novi šef struke omladinaca Čukaričkog ima i reprezentativno iskustvo, bio je prvi asistent Aleksandra Jovića u reprezentaciji Srbije na EP do 19 godina, kao i u selekciji do 17 godina.

– Dosta momaka iz Čukaričkog poznaje i odatle, pa će mi adaptacija biti lakša i zbog toga. Sve je to, ispostavilo se, bila dobra priprema za ono što me je sačekalo u Čukaričkom.

O ambicijama i ciljevima Trajković je kazao:

– Iskreno, bio sam već odlučio da pređem isključivo na seniorski fudbal, ali je onda stigao poziv Čukaričkog i oni su promenili tu moju odluku. Svestan sam šta Čukarički predstavlja u srpskom fudbalu, prihvatio sam poziv i vrlo brzo sam video koliko su deca talentovana. Moje je da ih usmerim u zahteve koji će ih sačekati u prvom timu. Konkretno, želim da budemo prepoznatljivi po stilu igre, da gajimo napadački fudbal, verujem da će tako igrači najviše napredovati. I ove sezone igraćemo sa mlađim omladincima, gro ekipe činiće momci rođeni 2007. godine, uz nekoliko mlađih, najtalentovanijih momaka iz kadeta.

Kurir sport

Bonus video:

00:16

Atmosfera pred meč Genk - Čukarički

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track