RASPLET U GRUPI B NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Fudbaleri Argentine bolji od Iraka, Španci od Dominikanske Republike
Foto: Olivier CHASSIGNOLE / AFP / Profimedia

PARIZ 2024

RASPLET U GRUPI B NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Fudbaleri Argentine bolji od Iraka, Španci od Dominikanske Republike

Fudbal -

Fudbaleri Argentine pobedili su selekciju Iraka 3-1 u drugom kolu Olimpijskih igara u Parizu, dok su fudbaleri Španije istim rezultatom savladali Dominikansku Republiku.

U drugom kolu Grupe B na Igrama, Argentina je povela golom Tijaga Almade u 13. minutu, dok je Iračanin Ajmen Husein u četvrtom minutu nadoknade postigao izjednačujući pogodak.

Argentina je povela 2-1 golom Lusijana Gondua u 63. minutu, a konačnih 3-1 postavio je Ezikijel Fernandez golom u 85. minutu meča.

U duelu Španije i Dominikanske Republike, koji je odigran u okviru Grupe C, vodeći gol za Špance postigao je Fermin Lopez u 24. minutu.

Dominikanska Republika je u 38. minutu stigla do izjednačenja preko Anhela Montesa de Oka, ali su u prvom minutu nadoknade ostali sa igračem manje, zbog crvenog kartona koji je dobio Edison Askona.

Aleks Baena je postigao drugi gol za Špance u 55. minutu, a konačnih 3-1 postavio Migel Gutijerez u 70. minutu meča.

Španija je nakon dva odigrana kola prva Grupi C sa šest osvojenih bodova, dok je Dominikanska Republika poslednja sa jednim bodom.

Selekcija Španije naredni meč igra 3. jula protiv Egipta, dok će Dominikanska Republika istog dana igrati sa Uzbekistanom.

U Grupi B, Argentina je trenutno drugoplasirana sa tri osvojena boda, koliko ima i Irak koji se nalazi poziciju iza njih.

U poslednjem kolu grupne faze, Argentinci igraju 30. jula sa Ukrajinom, dok istog dana Irak igra sa Marokom.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track