Fudbaleri Partizana i Dinama iz Kijeva igraju revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Teško će crno-beli do naredne runde, poraženi su u Lublinu rezultatom 6:2, a ono što je tragično je da se tokom celog ovog dvomeča više priča o stvarima koje nisu fudbalske, nego o samom terenu.

Ukrajinci nisu želeli da se rukuju sa kapitenom Partizana Svetozarom Markovićem, potencirali su učešće crno-belih na turniru u Rusiji, a uvredili su kompletnu našu javnost

Sada su otišli i korak dalje.

Naime, bivši trener Dinama Leonid Burjak dao je još jednu šokantnu izjavu za klupski sajt pred revanš u Beogradu.

- Navijači Partizana nisu samo ludi, oni su neverovatni. Čitao sam da su Grobari čak pretili fizičkim napadom posle prvog meča. To sam pročitao na internetu – počeo je Burjak.

Meč u Humskoj će se igrati bez navijača, odnosno biće dozvoljen ulaz samo deci do 14 godina.

- Hvala Bogu što će meč biti bez navijača. Opravdani su svi potezi fudbalera i stručnog štaba Dinama, za šta su kritikovani od srpskih novinara, navijača i rukovodstva Partizana osuđujući kijevski klub. Mi smo u ratu u našoj zemlji, imamo pravo da reagujemo na ovaj način i ne prihvatamo ništa vezano za Rusiju.

- Ne bih voleo da se utakmica u Beogradu pretvori u neku vrstu političke akcije. Dinamo bi trebalo da razmišlja samo o rezultatu, urađeno je pola posla i ima i drugi deo - zaključio je Burjak.

Još jedna u nizu licemernih izjava koja politizuje celu sitaciju, ukazuje na nepostojeći problem, a onda se vraća sportskim motivima...

Kurir sport

BONUS VIDEO:

Kurir Grobari posle dugo vremena na Jugu u Humskoj!