Veliki broj fudbalera Partizana nije dostojan tog dresa koji nose. Naravno, pre njih nedostojni pozicija su rukovodioci koji se baškare u foteljama i izgleda da ih baš briga za devet komada u mreži!

Ejjjj - 9 GOLOVA! Pa, toliko više ne gube timovi za Malte, Farskih Ostrva, Andore...

Dinamo Kijev pobedio je Partizan u revanšu sa 3:0 (1:0) i ukupnim rezultatom 9:2 prošao u narednu rundu kvalifikacija za LŠ.

Srpskom tim preostaje bitka u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Lugana. Mada kako igraju, možda je bolje i da su ispali iz Evrope, jer ovakva blamiranja ne priliče veličini kluba.

U revanšu smo videli "jednosmernu ulicu". Dinamo je sa pola gasa došao do lagane pobede, a Partizan za 90 minuta nije imao NIJEDAN JEDINI ŠUT U OKVIR GOLA!

Da, dobro ste pročitali. Na domaćem terenu, protiv solidnog (ne više od toga) tima koji ni nema domaći teren, ni nema strance u ekipi...

Aleksandar Stanojević radi jako loš posao u Humskoj i to je već sada jasno. Ekipa mu ne deluje spremno da igra ozbiljan fudbal protiv malo jačih timova nego što je to slučaj u Super ligi Srbije.

partizandynamo-kyiev-10.jpg
Starsport 
foto: Starsport

Evo kako je izgledao tok meča:

Kraj - 0:3

90+3. - GOL! Karavajev. Partizan se potpuno raspao, Dinamo posle serije promašaja postiže novi gol.

89. minuta - Novi zicer za Dinamo. Jovanović odlično brani.

87. minut - Sreća za Partizan. Dinamo daje gol, ali sudije ga poništavaju zbog minimalno ofsajda.

84. minut - Novi zicer za Dinamo. Volišin pogađa prečku.

69. minut! GOL - 0:2. Vanat pogađa iz penala.

67. minut - Penal za Dinamo! Kapiten Marković je zakasneo sa intervencijom, pokupio je po nogama Vanata i nije bilo dileme za arbitra.

partizandynamo-kyiv248644.jpg
Starsport 
foto: Starsport

58. minut - Malo bolje izgledaju crno-beli u nastavku, ali to je i do Dinama, koji "pod ručnom" igra jer je već obezbedio prolaz dalje.

47. minut - Konačno šansa za Partizan! Saldanja je odlično skočio, ali nažalost lopta pogađa stativu...

Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme. Partizan gubi i u revanšu od Dinama sa 1:0. Amaterski potez Kalulua koštao je crno-bele. Tim Aleksandra Stanojevića za 45 minuta igre nije stvorio nijednu jedinu priliku.

36. minut - Dinamo je preuzeo potpuno kontrolu nad utakmicom. Partizan igra ispod svakog nivoa...

partizandynamo-kyiv248640.jpg
Starsport 
foto: Starsport

22. minut - Jarmolenko je imao jedan dobar pokušaj, ali Jovanović na mestu.

16. minut - GOL 0:1! Dinamo vodi - Jarmolenko. Neverovatno šta je uradio Kalulu (amaterski potez, napucao je svog saigrača)... Na kraju iskusni napadač Dinama izašao je sam pred Jovanovića i lagano ga savladao.

15. minut - Partizan ima inicijativu, Dinamo se brani, ali ništa konkretno pred golom Buščana.

10. minut - Apsolutno ništa zanimljivo u prvih deset minuta meča u sablasno praznoj Humskoj.

Počeo je meč na stadionu Partizana.

Poznati sastavi za večerašnju utakmicu:

Partizan: Jovanović - Lazarević, Filipović, Marković, Mujakić, Jurčević - Ovusu, Zahid - Kalulu, Goh - Saldanja

Dinamo Kijev: Buščan - Karavajev , Diačuk, Popov, Vivčarenko - Bujalski, Bražko , Šaparenko - Jarmolenko, Vanat, Kabajev

Partizan se obrukao u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona kao retko kad u istoriji. Crno-beli su u Lublinu pretrpeli katastrofu - Dinamo iz Kijeva ponizio je četu Aleksandra Stanojevića sa 6:2.

Ekipa iz Humske, bilo je jasno i pre ovog dvomeča, nema šta da traži u Ligi šampiona, a po igri koju smo gledali u Poljskoj, uopšte im nije im mesto u Evropi. Pamti se poraz identičnim rezultatom od Kvins park rendžersa 1984, posle čega je Partizan priredio neverovatnu senzaciju, pobedio sa 4:0 na svom stadionu i prošao dalje.

dinamopartizan-20.jpg
STARSPORT photo Belgrade Serbia 
foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Međutim, takav scenario je sada gotovo nemoguć i crno-beli igraju za čast, odnosno da se koliko-toliko iskupe za očajnu predstavu. Ono što nikako ne ide naruku domaćem timu jeste to što će se meč odigrati bez publike zbog kazne, a ionako najverniji Partizanovi navijači bojkotuju utakmice u Humskoj.

Pozitivno je što je Stanojevićev tim uspeo da se trgne i da ubedljivo slavi na Ubu, gde je savladano Jedinstvo sa 4:0, međutim, novopečeni superligaš ni po čemu ne može da se poredi s Kijevljanima.

dinamopartizan-12.jpg
STARSPORT photo Belgrade Serbia 
foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Dinamo posle ogromne prednosti iz prvog meča sigurno neće igrati punom snagom, trener Oleksandr Šovkovski imaće priliku da poštedi neke igrače i da kalkuliše.

Teško je očekivati da Partizan ponovo može da odigra tako očajno kao što je bio slučaj u Poljskoj.

Kurir sport

Bonus video:

Kurir partizan, zvezda, ispraćaj