Fudbaleri Partizana jedini su sa stopostotnim učinkom posle tri kola u Super ligi Srbije.

Crno-beli su na svom terenu savladali Železničar iz Pančeva rezultatom 2:0 (2:0).

Golove za tim trenera Aleksandra Stanojevića postigli su Svetozar Marković u 13. minutu i Đorđe Jovanović u 39. minutu.

Pančevci su ostali na četiri boda.

Partizan u narednom kolu gostuje IMT-u, a Železničar dočekuje Jedinstvo iz Uba.

Crno-beli su do vođstva stigli posle prvog kornera. Sjajno ga je izveo Natho, a Marković je glavom sa 6-7 metara poslao loptu u mrežu.

I drugi gol je domaćin postigao glavom. Tačnije Đorđe Jovanović koji je sjajno reagovao na centaršut Antića. Bio je to njegov treći gol u sezoni.

Gosti su mogli da unesu dramu u finišu meča. Arijaga je skrivio penal, Grgić je izveo najstrožu kaznu, ali je Aleksandar Jovanović odbranio jedanaesterac.

Železničar je utakmicu završio sa igračem manje, pošto je kapiten Lazar Romanić zbog neopreznog starta zaradio crveni karton u 85. minutu.

Partizan u četvrtak ima novu obavezu u Evropi, pošto dočekuje Lugano u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope.

Kurir sport

PARTIZAN - ŽELEZNIČAR 2:0 (2:0)

TOK MEČA

2. POLUVREME

90+1. minut - Jovanović brani penal

VAR je potvrdio penal, Grgić ga je izveo a Aleksandar Jovanović odbranio.

89. minut - Penal za Železničar

Arijaga je zakasnio sa startom. Oborio je Grgića.

85. minut - Direktan crveni karton za Romanića

Kapiten Železničara Lazar Romanić dobio je direktan crveni karton. Oštro je startovao na Nemanji Nikoliću. Nije bilo namere, Romaniću je lopta pobegla, a onda je neoprezno startovao.

80. minut - Šansa za goste

Grgić je šutirao glavom tik iznad prečke.

78. minut - Grimaldo debituje za crno-bele

Peruanac menja Severinu, dobija aplauz od publike.

75. minut - Dvostruka izmena u Železničaru

Eze i Mitrović izlaze, ulaze Milosavljević i Grgić.

71. minut - Dvostruka izmena u Partizanu

Zahid i Đorđe Jovanović izlaze, Nemanja Nikolić i Goh ulaze.

69. minut - VAR na strani Partizana

Lazarević i Eze su bili u kontaktu u kaznenom prostoru Partiana. Sudija Milanović je konsultovao VAR i doneo odluku da nema osnova za jedanaesterac.

59. minut - Dvostruka izmena u Partizanu

Natho i Đurđević izlaze, a ulaze Stjepanović i Lazarević.

53. minut - Dvostruka izmena kod gostiju

Grgić i Lokosa menjaju Ćurića i Jovanovića.

49. minut - Železničar prvi put pripretio

Gosti su prvi put pripretili domaćinu. Nikola Jovanović je šutirao, a njegov prezimenjak Aleksandar odbranio.

47. minut - Crno-beli u naletu

Natho je poslao loptu ka Đorđu Jovanoviću, međutim, golman gostiju Popović je bio brži i tako sprečio šansu.

1. POLUVREME

45. minut - Milanović za minut produžio poluvreme

Igraće se 60 sekundi zaustavnog vremena u prvom poluvremenu.

39. minut - GOOOL! Đorđe Jovanović je duplirao prednost - 2:0

Sjajan centaršut Nikole Antića sa leve strane, Đorđe Jovanović je glavom poslao loptu u mrežu. Njegov treći gol ove sezone.

31. minut - Jovanović spasao Partizan

Napad gostiju, Knežević je šutirao u sama rašlje, a golman Jovanović paradom sprečio izjednačenje.

28, minut - Novi napad Železničara

Pokušao je Romanić, ali je izblokiran. Partizan se malo povukao posle vodećeg gola.

25. minut - Izmena u Železničaru

Prinudna izmena kod gostiju. Povređenog Jusifa menja Blagojević.

20. minut - Gosti opasno pripretili

Arijaga je oborio Ezea na ivici šesnaesterca. Mitrović je izveo slobodan udarac, lopta mu se odbila od živog zida, a drugi šut je izblokiran za korner. Posle kornera velika prilika za goste, ali Jovanović nije bio precizan.

13. minut - GOOOL! Partizan vodi golom Markovića - 1:0

Natho je izveo prvi korner za Partizan i to je uradio na sjajan način. Marković je bio najviši u skoku i matirao bivšeg golmana Crvene zvezde Zorana Popovića.

9. minut - Prvi korner na utakmici

Gosti su izveli prvi korner na utakmici. Lopta je odbijena posle centaršuta, naleteo je Mitrović, ali bio neprecizan.

8. minut - Prva šansa na utakmici

Spor početak utakmice. Partizan je prvi pripretio, centrirao je Zahid, a Đorđe Jovanović pokušao glavom. Lopta je otišla pored gola gostiju.

Nema puno gledalaca na stadionu u Humskoj ulici.

PARTIZAN - ŽELEZNIČAR

Stadion: Partizana

Sudija: Miloš Milanović

PARTIZAN: A. Jovanović - Đurđević, Marković, Mujakić, Antić - Arijaga, Zahid - Severina, Natho, Trifunović - Đ. Jovanović. Trener: Aleksandar Stanojević

ŽELEZNIČAR: Popović - Jusif, Milikić, Milunović, Đuričić, Eze - Knežević, Mitrović, Ćurić - Jovanović, Romanić.. Trener: Marko Savić

Beogradski Partizan u okviru 3. kola Super lige Srbije od 20 časova na svom stadionu dočekuje goste iz Pančeva, ekipu Železničara.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da je dvomeč sa Ukrajincima već arhiviran i da se sada bavi konkretnim problemima koje imaju kao ekipa:

"Pred nama je izuzetno ozbiljan protivnik koji je u pripremnom periodu i na početku prvenstva pokazao da je sa novim trenerom dobio dobru organizaciju. Fokusirani smo, koncentrisani i znamo šta moramo da uradimo na sutrašnjoj utakmici. Arhivirali smo dvomeč sa Dinamom i moramo da se bavimo konkretnim stvarima. U fudbalu je juče već daleka prošlost. Više se bavimo našim problemima, koje imamo kao ekipa. Mislim na igračke stvari i tehničko-taktičke detalje. Kada je psihološka priprema u pitanju, svaki igrač Partizana mora da bude psihološki spreman na svakakve situacije. Marko Savić više nije perspektivan trener, već je formiran. Osvojio je titulu u inostranstvu i pokazao se sa Voždovcem. Odličan je trener. Ispratili smo kako je igrao Železničar, imaju izuzetno intenzivnu ekipu, jasni su im zahtevi i način igre i iz tog ugla su barem lakši za analizu. Više smo fokusirani na nas, jer trebamo nas da nađemo i da izađemo iz ove situacije."

Šef stručnog štaba Pančevaca Marko Savić ističe da je tim još uvek u formiranju i da će biti sve bolji kako sezona bude odmicala:

"Sezona je tek počela i svaka naredna utakmica je važna i drugačija. Što se tiče bodova moglo je više i manje, ali šta je tu je, idemo dalje. Dobro smo odigrali prethodna dva meča, ali još smo u formiranju tima i očekujem da ćemo biti sve bolji kako sezona odmiče. Najteže gostovanje je pred nama, o Partizanu ne treba trošiti reči koji je sa Crvenom zvezdom sigurno najveći klub na ovim prostorima. Iako su u evropskom takmičenju odigrali kako su odigrali, za naše srpske uslove su veliki klub koji je to pokazao. U prva dva meča je ostvario pobede bez primljenog gola. Trener Stanojević će sigurno podići ekipu na još viši nivo. Tim crno-belih je maltene ostao isti uz neke male promene i sigurno da su veliki favoriti u našem duelu. Poštujemo domaćine, ali smo spremni da u svakom meču pa i u ovom damo maksimum i zabeležimo pozitivan rezultat. Svi igrači su vredno trenirali i odradili su što se od njih očekuje i zadovoljan sam kako radimo. Jedino Milunović i Sanogo nisu potpuno spremni, jer su se kasnije uključili u rad. Ko god istrči na teren u Humskoj imaće veliki motiv da protiv tima kao što je Partizan da svoj maksimum kako bismo napravili pozitivan rezultat."

Kurir sport