Fudbaler Bajerna Tomas Miler je olimpijski šampion u Parizu, a da se nije pojavio na Olimpijskim igrama!

12298840.jpg
EPA-EFE/RONALD WITTEK 
foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Napadač Tomas Milerkoji se posle Evropskog prvenstva u fudbalu oprostio od nemačke reprezentacije, ima mnogo razloga za radost i slavlje. Naime, njegov konj Čeker osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u Parizu.

Jahač Kristijan Kukuk (34) i konj Čeker senzacionalni su pobednici Olimpijskih igara, a njima u hvalospevima pišu mediji iz Nemačke.

profimedia0896686089kristijan.jpg
Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia 
foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

- Ne smemo da zaboravimo Madlen Vinter-Šulce i Tomasa Milera. Oni su vlasnici Čekera. Dali su mi mogućnost da nastavim da jašem ovog divnog konja. Neverovatno sam im zahvalan na tome, jer sam osvajanjem zlata u Parizu na Olimpijskim igrama uspeo da vratim poverenje - rekao je Kristijan Kukuk za ARD.

Tomas Miler i njegova supruga Liza, koja je i sama ambiciozna dresurna jahačica, uzgajaju konje i zajedno vode imanje Fetlkam.

Saradnja između Kukuka, Milera i Vinter-Šulcove nastala je preko zajedničkog prijatelja Ludgera Berbauma, piše Bild.

- Tomas Miler mi je jednom prilikom rekao da mu treba nešto, zbog čega bi mogao da navija uveče, posle utakmica u hotelskoj sobi - otkrio je Kukuk.

tomas2.jpg
Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

Tomas Miler je do konja koji nosi ime Čeker došao tako, što ga je kupio pre pet godina od selektora reprezentacije Nemačke u jahanju sa preponama Ota Bekera. Cena po kojoj je Miler kupio konja drži se u tajnosti.

- Verovatno sam ga prodao previše jeftino - kazao je Beker, nakon što je Čeker stigao do zlata u Parizu.

Kurir sport/Bild

Printscreen/RTS Novak Đoković izvadio krstić