Srpska kolonija u Juventusu biće manja u narednoj sezoni, pošto će Filip Kostić napustiti Torino posle dve sezone, tako da će Dušan Vlahović ostati sam u crno-belom dresu.

profimedia0764564737kole.jpg
Marco Canoniero / Alamy / Alamy / Profimedia 
foto: Marco Canoniero / Alamy / Alamy / Profimedia

Novi trener "bjanko-nera" Tijago Mota stavio je srpskog reprezentativca Filipa Kostića na transfer listu, zajedno sa još nekoliko fudbalera. Među onima koji više neće igrati za Juventus su Federiko Kjeza, Vojček Ščesni, Veston Mekeni, Matija de Šiljo, Artur Melo, Danijele Rugani i Hans Nikolusi Kavilja.

Filip Kostić (31) na svom instagram profilu već nekoliko dana kači fotografije u civilu, a poslednju koju je podelio sa obožavaocima bila je ona sa torbom na ramenu, koja jasno aludira na njegovu sudbinu u Juventusu.

Srbin ne bi trebalo da brine kada su ponude u pitanju. Italijanski mediji pišu da su za Filipa Kostića zainteresovani Fjorentina iz Serije A i Kristal palas iz engleske Premijer lige, te Atletiko Madrid iz Španije i Fenerbahče iz Turske.

Navodno, Juventus za Filipa Kostića traži 10.000.000 evra, mada bi prihvatio i manje, što je razumna suma za sve navedene klubove. Srbin ima zagarantovan ugovor sa Starom damom do juna 2026. godine, uz platu 3.210.000 evra po sezoni.

profimedia0873926597kostic1.jpg
www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

Filip Kostić stigao je u leto 2022. godine u Juventus iz Ajntrahta za 15.000.000 evra. U Torinu je odigrao 87 utakmica u svim takmičenjima, dao tri gola i imao 15 asistencija. Ima jedan osvojen trofej, Kup Italije prošle sezone.

Kurir sport

Kurir Dusan Tadić