Čukarički je angažovao još jednog igrača za sezonu 2024/25. Na pozajmicu iz Crvene zvezde stigao je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Uroš Kabić.

uros-kabic.jpg
Fk Čukarički 
foto: FK Čukarički

Prema dogovoru dva kluba, Uroš Kabić će biti pozajmljen Brđanima do kraja sezone. Fudbaler je rođen 1. januara 2004. godine, a igra na poziciji desnokrilnog napadača. Ponikao je u omladinskoj školi Vojvodine, a u Super ligi Srbije debitovao je za ovaj tim još 2020. godine, sa nepunih 17 godina. Za Novosađane odigrao je 52 utakmice, postigao je četiri gola.

Uroš je leta 2023. godine potpisao četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, za koju je odigrao pet mečeva. Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u italijanskom Torinu, a sada je ustupljen Čukaričkom do poslednjeg dana maja 2025. godine.

– Još kad sam počeo sa seniorskim fudbalom, Čukarički mi se svideo kao klub, svideo mi se sistem funkcionisanja i filozofija forsiranja mladih igrača. Došao sam ovde sa dobrom ambicijom i sa željom da napredujem, da pomognem klubu da izbori Evropu. Kad god sam ovde dolazio, posebno ranije sa Vojvodinom, uvek su ovde bili vrlo teški i neizvesni mečevi - rekao je Uroš Kabić i dodao:

kabic1.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Iskreno, baš sam se uželeo fudbala, raduje me svaki minut koji ću dobiti na terenu. Nisam se naigrao prošle godine, bio sam na pozajmici u Torinu, sa ove distance možda je to u ovom trenutku preveliki korak za mene, ali bilo je prelepo iskustvo. U Čukaričkom poznajem gotovo 90 odsto igrača od ranije, neće biti nikakvih problema sa uklapanjem.

Uroš Kabić je u Čukaričkom zadužio dres sa brojem 70, a imaće pravo igranja već u duelu četvrtog kola Super lige Srbije protiv OFK Beograda u Zaječaru. Sličan primer pre dve godine uradio je i Vladimir Lučić, koji se posle sjajne sezone u Čukaričkom vratio na velika vrata u Crvenu zvezdu.

Kurir sport

Kurir televizija Vladimir Lučić posle poraza od Sitija