Nakon Evropskog prvenstva, sve oči su bile uprte u Strahinju Pavlovića, koji je sjajnim partijama u Nemačkoj skrenuo pažnju na sebe.

Bile su to slatke muke za Salcburg, ponuda za srpskog štopera je bilo dosta, ali je doneta odluka da Pavlović svoju karijeru nastavi u Italiji i potpiše za Milan.

A veliki uticaj u tom poslu imao je Zlatan Ibrahimović, koji je sada biranim rečima govorio o Strahinji i otkrio zbog čega je 25-godišnji Srbin doveden na San Siro.

- Zlatanov uticaj bio je ključan za mene. Nakon prvog kontakta, momentalno sam shvatio da je Milan sjajan klub. Što sam više razgovarao sa Zlatanom, bio sam sve ubeđeniji da ću doći ovde. Shvatio sam koliko me je klub želeo - kazao je Pavlović.

profimedia0883431220.jpg
Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Legendarni Šveđanin je biranim rečima govorio o nekadašnjem štoperu Partizana.

- Prema izveštajima našeg skauting tima, Pavlović je perfektan igrač. Pratili smo ga prilično dugo i na kraju nas je sve ubedio da je on taj. Agresivan je, levonog fudbaler, a u našoj odbrani jedino je Teo igrao levom nogom. Ima ispravan stav, a to je ono što želimo. Bio nam je neophodan neko ko ima sportski bezobrazluk, a Pavlović je pravi za ovaj tim", rekao je Ibrahimović, pa dodao:

“Fonseki se izuzetno dopada, mlad je i ima mnogo prostora za napredak. Ima iskustva u Ligi šampiona i međunarodnom fudbalu. Uradili smo sve kako bismo ga doveli. Siguran sam 200 odsto da će biti ljubimac navijača. Ulazi u svaki duel čitavim srcem, a publika oseća kada dajete 200 odsto sebe. Govorim to kao bivši fudbaler. Dobrodošao u Milan, Strahinja Pavloviću.

Kurir sport

Bonus video:

Instagram/iamzlatanibrahimovic Ibrahimović gleda Novaka dok trenira u teretani