Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Novi Pazar u 4. kolu Super lige Srbije sa 4:1 (1:0).

Crveno-beli su upisali 10. bod, dok je Novi Pazar ostao na četiri boda posle treće odigrane utakmice.

Bilo je ovo veče evrogolova, a otvorio ih je Seol u 9. minutu.

Novi Pazar je do izjednačenja stigao u 51. minutu golom Opare.

To je pokrenulo crveno-bele, koji su u nastavku sa tri gola rešili meč. Duarte je pogodio u 60. minutu, Elšnik u 80., a Puma u 86. minutu.

Crvena zvezda već u četvrtak igra meč 5. kola, i to na Banovom Brdu protiv Čukaričkog. Crveno-beli igraju ranije kako bi uštedeli koji dan više kako bi se spremili za Evropu.

Kurir sport

CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR 4:1 (1:0)

TOK MEČA

2. POLUVREME

86. minut - GOOOL! Puma se upisao u strelce - 4:1

Puma Rodrigez je posle asistencije upisao i gol. Iskoristio je centaršut Olajinke sa leve strane i glavom matirao Pajovića.

85. minut - Izmena u Zvezdi

Luka Ilić ulazi umesto Mirka Ivanića.

81. minut - Žuti karton za Ognjena Mimovića

Fudbaler Crvene zvezde je neoprezno startovao na Zličiću.

80. minut - GOOOL! Elšnik za 3:1

Projektil Slovenca. Timi Maks Elšnik je postigao drugi gol za crveno-bele od dolaska. Šutirao je sa oko 25 metara, bio je to pravi projektil.

75. minut - Dvostruka izmena u Novom Pazaru

Viktor Živojinović menja Antvija. Ivan Lakićević menja Bojata.

67. minut - Olajinka propustio priliku

Dva puta je šutirao Olajinka sa desetak metara, prvi put po zemlji, potom i preko gola.

64. minut - Izmena u Novom Pazaru

Strelac gola Opara izlazi, Lazar Zličić ulazi

64. minut - Izmena u Crvenoj zvezdi

Olajinka ulazi na teren umesto Miltona.

60. minut - GOOOL! Duarte pogađa za novo vođstvo Zvezde - 2:1

Bruno Duarte pogađa za novo vođstvo crveno-belih. Prvi put je u sezoni startovao i postigao četvrti gol u sezoni. Puma Rodrigez je centrirao, a Brazilac glavom sa nekoliko metara postigao gol. Duarte je postigao gol na svakoj od četiri odigrane utakmice.

58. minut - Zvezda pojačala pritisak

Izjednačenje je prenulo iz letargije crveno-bele. Krenuli su odlučnije i pletu mrežu oko gostujućeg šesnaesterca. Hvang je šutirao sa 16-17 metara, od svega korner.

56. minut - Izmena u Novom Pazaru

Izlazi Adešina, a ulazi Semir Alić.

51. minut - GOOOL! Opara donosi izjednačenje gostima - 1:1

Sjajna akcija gostiju, Antvi je petom ostavio loptu Opari kome nije bilo teško da pogodi gol Zvezde.

48. minut - Prva šansa u drugom poluvremenu

Milson se prvi našao u gol šansi u nastavku. Stigao je do ivice kaznenog prostora i šutirao, međutim lopta je završila daleko iznad okvira gola.

Vladan Milojević je izvršio dve izmene u poluvremenu.

Umesto Lekovića i Pruceva u igri su Mimović i Puma.

1. POLUVREME

45. minut - Najbolja prilika za goste

Ponovo je Ljajić bio glavni glumac. Kreirao je sebi šansu za šut sa ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla tik iznad prečke i pogodila spoljni deo mreže.

42. minut - Ljajić oprobao šut

Ljajić je, uz Antvija, najopasniji po gol Zvezde, ali je gostujući tim daleko od ozbiljnije prilike za pogodak.

37. minut - Gosti drže loptu

Novi Pazar je krenuo otvorenije, što je Zvezda prihvatila i prepustila rivalu inicijativu. Domaćin uglavnom iz kontri pokušava.

29. minut - Pajović odbranio gol šansu

Prucev je reagovao na asistenciju Hvana, ali je Pajović sjajno intervenisao. Posle kornera Pajović brani šut Ivanića.

20. minut - Inicijativa gostiju

Novi Pazar je izveo dva kornera zaredom, međutim nije uspeo da ugrozi Ilića.

19. minut - Hvang je pokušao

Šutirao je drugi Korejac u timu Zvezde, ali pravo u Pajovića.

18. minut - Prvi žuti karton na utakmici

Bačkulja je prvi opomenuti igrač na meču. Grubim startom je zaustavio Pruceva.

9. minut - GOOOL! Seol doveo Zvezdu u vođstvo - 1:0

Sjajan pogodak Zvezdinog fudbalera. Opalio je sa oko 25 metara i pogodio desni donji ugao gola Novog Pazara. To je njegov prvenac u crveno-belom dresu.

5. minut - Prva akcija gostiju

Adem Ljajić je u kontri šutirao ali daleko iznad gola.

4. minut - Prvi nalet Zvezde

Duarte je pokušao. Dobio je loptu na desnoj strani, šutirao, ali je Pajović odbranio i poslao loptu u korner. Posle kornera bez opasnosti po gol gostiju.

Milojević ostavio Šerifa van tima

Šerif Endiaje preskače utakmicu protiv Novog Pazara. Strelac četiri gola na startu sezone nije u protokolu, a napad predvodi Duarte. Startuju i Elšnik i Milson.

Na klupi Crvene zvezde su: Guteša, Šljivić, Kanga, Katai, Olajinka, Puma, Dalsio, Điga, L. Ilić, Mimović, Jovanović.

Na klupi Novog Pazara su: Jakub, Alić, Bamigboje, Živojinović, Mesarović, Stojanović, Zličić, Kovačević, Isailović, Lakićević.

CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Nikola Radaković

CRVENA ZVEZDA: M. Ilić - Stojić, Leković, Spajić, Seol - Hvang, Elšnik - Prucev, Ivanić, Milson - Duarte.

NOVI PAZAR: Pajović - Bojat, Miletić, Mršić, Islamović, Adešina, Bačkulja, Opara, Ljajić, Bjeličić, Antvi.

Fudbaleri Crvene zvezde od 20 časova na svom stadionu dočekuje ekipu Novog Pazara iz istoimenog grada u okviru 4. kola Super lige Srbije.

Crveno-beli posle tri kola imaju sedam bodova, a Pazarci četiri boda iz dve odigrane utakmice pošto im je odložen meč protiv Vojvodine.

Šef stručnog štaba Vladan Milojević ističe da je ekipa Novog Pazara pokazala da ima kvalitet, a da je Adem Ljajić igrač od koga svakako preti najveća opasnost:

"U ovom trenutku zaostajemo dva boda u prvenstvu. Fokusirani smo samo na narednu utakmicu, na meč protiv Novog Pazara. Gledamo utakmicu po utakmicu, biće vremena da razmišljamo o meču plej-ofa Lige šampiona. Novi Pazar je promenio dosta igrača, sa druge strane došao im je i novi trener, gospodin Trajković, koji je ambiciozan. Lično ga poznajem i znam da je 24 sata u fudbalu. Novi Pazar je pokazao zavidan nivo igre u ovom delu prvenstva. Sigurno da je Adem Ljajić igrač od kog preti najveća opasnost i koji po kvalitetu možda i prevazilazi Super ligu. Sa druge strane, nikada u fudbalu igra ne zavisi samo od jednog igrača, dobro su ukonponovana ekipa, imaju dosta brzih i mladih igrača. Za sada su pokazali jedno dobro lice u ovom delu prvenstva. Obraćamo pažnju na sve detalje, pa tako i na Ljajića. Nikada jednu ekipu ne čini samo jedan igrač. On im daje „šmek” u igri, ali oni imaju dosta fudbalera, moramo povesti računa. Određeni igrači su povređeni. Za sad je jako bitno da sve ide po protokolu, želimo da igrači budu spremni za tu možda i najbitniju utakmicu. Još uvek se uigravamo, dosta igrača je došlo. Ako neko misli da imam čarobni štapić, nemam ga. Milson je debitovao, takođe i Seol. Nije bilo planirano da on igra, ali smo imali problem sa bolešću Mimovića, tako da je u poslednjem trenutku odlučeno da igra. Imamo dosta debitanata, Elšnik je takođe ušao u igru. Potrebno nam je vreme, ne tražim nikakav alibi. Znam da je u fudbalu to najteže da imate, opet sa druge strane nemam toliko prostora, moramo da se uigravamo kroz takmičarske utakmice. Možda nas je to donekle koštalo na meču protiv Lučana, ali opet sa druge strane to je neka cena koju ćemo morati da platimo. Dosta igrača smo doveli i ono što mogu da kažem u ovom trenutku jeste da imamo zaokružen roster. Videćemo da li će neki igrači dolaziti ili odlaziti, prelazni rok je živa stvar. Donećemo odluku, zavisi od protivnika, njihovog stanja, kao i od fizičkog stanja igrača. Rekao sam da možda tim koji igra u ovom trenutku nije izbalansiran fizički, neki igrači zaostaju u nekim segmentima, neki ne. Pokušavamo da pronađemo balans, videćemo za koji ćemo se sastav odlučiti."

Šef stručnog štaba Novog Pazara Nikola Trajković ističe da crveno-beli imaju ulogu apsolutnog favorita, a da je za pozitivan rezultat potrebna agresivna, kompaktna i disciplinovana igra:

"Sigurno je da ne postoji trener koji voli da mu prvo gostovanje u sezoni bude kod Crvene zvezde. Rival na raspolaganju ima 25 veoma kvalitetnih igrača. Aktuelni šampion je i kao klub, organizaciono i finansijski, neuporedivo moćniji nego kad sam ja bio igrač crveno- belih. Nisu favoriti samo protiv nas, već protiv svih ostalih, trenutno i Partizana. Sve smo pogledali. Uradili smo analizu, ali Zvezda ima toliki izbor igrača da ko god da dobije šansu to u njenoj igri ništa ne menja. Iz tog razloga nije lako skautirati rivala kad je kvalitetno popunjen na svim mestima. Nemamo šta da izgubimo. Idemo da se beogradskoj publici predstavimo na najbolji način. To znači da moramo da budemo agresivni i da u nekim momentima, kad nam to protivnik omogući, izađemo visoko. Samo ako smo kompaktni i disciplinovani iskoristićemo šanse, ukoliko nam se ukažu."

Kurir sport