Fudbaleri Partizana otputovali su u Švajcarsku, gde će sutra u Tunu od 20.30 časova igrati protiv Lugana revanš utakmicu kvalifikacija za Ligu Evrope.

partizan2.jpg
www.partizan.rs/Miroslav Todorović 
foto: www.partizan.rs/Miroslav Todorović

Partizan u prvoj utakmici u Beogradu pre nedelju dana nije briljirao, glatko je poražen rezultatom 0:1. Međutim, minimalni poraz ostavlja crno-belima prostora za bolju igru i eventualnu pobedu.

Trener Aleksandar Stanojević poveo je u Lugano 24 fudbalera, a među njima je i Mateus Saldanja, koji je sudeći po fotografijama sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" bio dobro raspoložen i nasmejan. Bez obzira što je propustio veliki broj treninga.

www.partizan.rs/Miroslav Todorović PARTIZAN OTPUTOVAO ZA LUGANO: U avionu i Brazilac Saldanja! Trener Stanojević se konačno nasmejao!

Vođa puta u Švajcarsku je generalni direktor Miloš Vazura, a među putnicima su i Radojica Božović, fudbalski menadžer, skaut kluba Miralem Sulejmani, kao i brojni članovi uprave, te sportski direktor Ivica Kralj i bivši fudbaler Milivoje Ćirković.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević poslednjih dana vodio je žestok rat i prozivao najvećeg rivala Crvenu zvezdu, ali i Zajednicu Superlige i FS Srbije. Međutim, na beogradskom aerodromu bio je sa osmehom i u pozitivnom raspoloženju.

Put Švajcarske krenuli su: A. Jovanović, Stevanović, Krunić (golmani), Lazarević, Marković, De Medina, Mujakić, Filipović, Jurčević, Antić (odbrana), Arijaga, Zahid, Šćekić, Ovusu, Grimaldo, Severina, Goh, Natho, Zubairu, Trifunović, Kalulu (vezni red), Đ. Jovanović, Saldanja, Nikolić (napad).

Partizan nije dobro započeo evropska kvalifikaciona takmičenja pod okriljem UEFA ovog leta, pretrpevši tri poraza. Ubedljivo je izgubio u dve utakmice od kijevskog Dinama u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ukupnim rezultatom 2:9, dok je u prvom meču protiv Lugana u Beogradu savladan rezultatom 0:1.

Kurir sport

Kurir Partizan, grobari