Fudbaleri su uzori velikom broju dečaka i devojčica širom sveta. I to ne samo oni najbolji poput Kristijana Ronalda,Lea Mesija, Kilijana Mbapea...

adama1.jpg
Printskrin/X 
foto: Printskrin/X

Nesvakidašnja scena viđena je posle prijateljske utakmice Fulama i Hofenhajma, kada je jedan dečak, navijač londonskog kluba prišao Adami Traoreu.

Klinac je bio opčinjen pojavom fudbalera, pa mu je prišao, rukovao se sa njim i pitao da li sme da pipne njegove mišiće. Adama Traore postupio je baš onako kako treba, stegao je mišicu, a reakcija dečaka bila je iskrena.

Mališan je napravio grimasu i potom se uhvatio za glavu, ne verujući koliko su veliki i čvrsti mišići poznatog fudbalera i nekadašnjeg reprezentativca Španije. A, Traore, on se samo nasmejao.

Adama Traore ima 28 godina i poreklom je iz Malija, odakle su njegovi roditelji kao migranti stigli u Španiju. Prošao je omladinsku školu Barselone i jedno vreme bio je jedan od najtraženijih fudbalera u Evropi.

profimedia0897627715adama.jpg
Max Krause / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Max Krause / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada je zaigrao za Barselonu B 2015. godine, Adama Traore bio je nestrpljiv i nije želeo da čeka poziv iz A tima. Prihvatio je neverovatnu ponudu od Aston Vile vrednu 10.000.000 evra i preselio se u Premijer ligu. Potom je igrao u Engleskoj za Midlzbrou i Vulverhempton.

Dečački san da obuče i zaigra u dresu Barselone Adama Traore ispunio je 2022. godine, da bi posle toga kao slobodan igrač napustio Vulverhempton i potpisao za Fulam. Za reprezentaciju Španije odigrao je osam utakmica.

Kurir sport

Kurir Navijači Španije