SRBI JOVIĆ I PAVLOVIĆ ZA NOVU SNAGU MILANA I NAPAD NA TITULU: Strahinja debitovao, Luka zvanično prošetao "devetku"
Foto: Davide Casentini/IPA Sport / ipa / IPA / Profimedia

italija

SRBI JOVIĆ I PAVLOVIĆ ZA NOVU SNAGU MILANA I NAPAD NA TITULU: Strahinja debitovao, Luka zvanično prošetao "devetku"

Fudbal -

Ako je suditi po prijateljskim utakmicama fudbaleri Milana spremni su za početak Serije A.

Luka Jović
foto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

Milan je ostvario četvrtu i poslednju pobedu u predsezoni, pošto je savladao Moncu rezultatom 3:1, na "Trofeju Silvio Berluskoni". Trener Milana Paulo Fonseka rasporedio je minute i svakom fudbaleru na kojeg računa dao po poluvreme. Srbi Luka Jović i Strahinja Pavlović igrali su u drugih 45 minuta i ušli su kod rezultata 1:1. Luki Joviću bilo je potrebno svega nekoliko minuta da zatrese mrežu Monce i dovede klub sa San Sira u vođstvo od 2:1.

Strahinja Pavlović tako je debitovao u crveno-crnom dresu, a prema italijanskim izveštačima zaradio je ocenu "6". Za njega je novinar portala "Sempremilan" napisao:

Strahinja Pavlović
foto: Jonathan Moscrop / imago sportfotodienst / Profimedia

"Bio je samouveren, igrao je jednostavno i držao loptu u svom posedu. Imao je i nekoliko dobrih istrčavanja napred. Delovalo je obećavajuće i biće veoma uzbudljivo videti ga kada bude redovno igrao."

Isti novinar ocenio je i igru Luke Jovića, napadača koji je na utakmici overio "devetku" na dresu. Srpski napadač dobio je nešto veću ocenu od Pavlovića - "6,5".

"Srbin se našao na pravom mesto u pravo vreme i uspeo je da postigne još jedan gol. Deluje da se od njega više može tražiti u otvorenoj igri. Tu je da postiže golove, što on redovno i čini od početka priprema."

Strahinja Pavlović pamtiće svoj debi u dresu Milana, kao i Španac Alvaro Morata koji se nije proslavio. Pre šest dana Luka Jović pogodio je mrežu protiv Barselone u utakmici u kojoj je imao ulogu startera. Protiv Monce bio je strelac tako što je ispratio akciju i šut Noe Okafora, posle kojeg je zahvatio odbitak i ponovo pokazao golgeterski osećaj.

Kurir sport

00:46

Srpski navijači u Minhenu uoči utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track