MANČESTER SITIJU PRETI IZBACIVANJE IZ PREMIJER LIGE! Isplivali NOVI DETALJI, šampion se suočava sa 115 OPTUŽBI! Kazne su SUROVE!
Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

ozbiljan problem

MANČESTER SITIJU PRETI IZBACIVANJE IZ PREMIJER LIGE! Isplivali NOVI DETALJI, šampion se suočava sa 115 OPTUŽBI! Kazne su SUROVE!

Fudbal -

Mančester siti suočava se sa izbacivanjem iz Premijer lige! Ovaj najcrnji epilog preti šampionu Engleske zbog kršenja pravila takmičenja, a "Tajms" je doneo nove detalje čak 115 optužbi sa kojima se Siti suočava.

Sudsko saslušanje počinje u septembru, a epilog svega biće poznat početkom sledeće godine.

- Sitiju preti ispadanje iz Premijer lige ako se dokažu najteže optužbe protiv njega. Navodna kršenja pravila uključuju nepružanje tačnih finansijskih informacija za devet sezona, nepružanje potpunih pojedinosti o platama bivšeg menadžera Roberta Manćinija tokom četiri sezone koje je proveo u klubu od 2009. do 2013. godine, i nepružanje potpunih pojedinosti o platama igrača – uključujući bivšeg veznog igrača Jaju Turea – tokom šest sezona od 2010/11. do 2015/16. - navode u "Tajmsu" i dodaju:

Erling Haland, Pep Gvardiola
foto: David Blunsden / Actionplus / Profimedia

- Klub je takođe optužen da nije sarađivao u istrazi i predaji dokumenata prema potrebi tokom pet sezona od 2018/19. do 2022/23.

Iz Sitija navode da nisu krivi ni za jednu od stavki za koje ih optužuju, te će probati da to dokažu na sudu. Ipak, kazne su veoma surove - pored one najgore i izbacivanja iz lige, Sitiju prete i nešto blaže u vidu oduzimanja bodova.

Podsetimo, UEFA je izbacila Mančester siti iz Lige šampiona 2019. godine na dve sezone, ali je Sportski arbitražni sud (CAS) tu kaznu poništio.

BONUS VIDEO:

00:23

Koreografija Crvena zvezda Mančester siti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track