Iako je potpisao petogodišnji ugovor sa Zenitom, reprezentativac Slovenije Vanja Drkušić dva dana kasnije je otputovao u Srbiju.

Orema navodima ruskog portala "Čempionat", Drkušić je došao u Beograd kako bi završio posao sa Crvenom zvezdom i ozvaničio jednogodišnju pozajmicu.

Zenit je 13. avgusta objavio dolazak Drkušića, a već 15. je izvesno da će Slovenac ove sezone nositi crveno-beli dres i tako ispuniti veliku želju.

Defanzivac je prethodne dve godine igrao za Soči i to veoma dobro. Bio je odličan na Evropskom prvenstvu i tako je skrenuo pažnju na sebe.

Dvadesetčetvorogodišnji fudbaler je za Zenit prešao u transferu vrednom četiri miliona evra, a njegova vrednost na sajtu "Transfermarkt", specijalizovanom za transfere, iznosi 3,5 miliona.

Podsetimo, nakon potpisa u Sankt Peterburgu, menadžer fudbalera Mladen Ratkovica je govorio o želji njegovog klijenta da zaigra u crveno-belom dresu.

“Danas je završen odličan posao. Vanja je potpisao za veliki klub – Zenit. Priča o pozajmici u redove Crvene zvezde je i dalje otvorena. Rekli smo Zenitu da postoji Vanjina želja da obuče crveno-beli dres. On nema ništa protiv da ode u Beograd, u klub prema kojem gaji simpatije od detinjstva”, kazao je Ratkovica i nastavio:

“Odluka je sada isključivo na klubu – na Zenitu. Vanja je njihov igrač i oni se pitaju. Generalno, Zvezdino interesovanje postoji već dugo. Želja je prisutna mesecima. Ostaje da vidimo kako će se sve završiti, ali jasno je ko ima završnu reč”, zaključio je Vanjin menadžer.

Bonus video:

Instagram Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla