Aleksandar Mitrović igraće za Srbiju, ekskluzivno saznaje Kurir!

serbiadenmark-81.jpg
Starsport/Peđa Milosavljević 
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Selektor Dragan Stojković obavio je razgovor sa rekorderom reprezentacije po broju golova i popularni Mitar će nositi dres Srbije u Ligi nacija, a potom i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Dragan Stojković i Aleksandar Mitrović pričali su o proteklom Evropskom prvenstvu, a selektor je napadaču objasnio koliko je važno da on i dalje bude uz nacionalni tim.

Prema saznanjima Kurira, Aleksandar Mitrović rekao je Draganu Stojkoviću "da će uvek biti tu za Srbiju", bez obzira počinjao meč kao starter, ili ulazio sa klupe za rezervne igrače. Naš portal je pre mesec dana pisao da će selektor obaviti razgovor sa nekoliko fudbalera posle EURO 2024, kada se strasti slegnu i da neće lomiti bilo šta preko kolena, te im objasniti da Srbija nema luksuz da izgubi bilo kog igrača.

img20240612wa0155.jpg
Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

Aleksandar Mitrović predvodiće napad Srbije u prvom meču Lige nacija A divizije protiv Španije u Beogradu, 5. septembra. I to kao kapiten! Da podsetimo, Aleksandar Mitrović najbolji je strelac u istoriji srpske reprezentacije, sa impresivnim učinkom od 58 golova i to na 94 utakmice.

Nedoumicu oko statusa i budućnosti Aleksandra Mitrovića u nacionalnom fudbalskom timu Srbije dao je sam fudbaler, tokom EURO 2024 i remija protiv Danske, koji je značio i eliminaciju sa EP. Mitrović je tada na pitanje da li će nastaviti da igra za Srbiju odgovorio:

- Bože zdravlja! Videćemo... Mislim da je rano za te priče. Treba malo pustiti vreme, ohladiti glavu. Ne treba vruće glave donositi odluku. Pričaću sa porodicom, selektorom, saigračima... Videćemo. Za sada sam tu. Bože zdravlja, biću i tad. Videćemo.

profimedia0884992653mitarr.jpg
Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aleksandar Mitrović debitovao je za srpsku reprezentaciju 7. juna 2013. godine kod tadašnjeg selektora Siniše Mihajlovića, protiv Belgije (1:2) u Briselu, u kvalifikacijama za SP u Brazilu. Za Orlove je igrao na mundijalima u Rusiji i Kataru, kao i EURO 2024 u Nemačkoj. Član je Al Hilala iz Saudijske Arabije, a pre toga nosio je dres Fulama, Njukasla, Anderlehta i Partizana.

Kurir sport

Kurir Aleksandar Mitrović posle Bugarske