Francuski klub Strazbur napravio je veliki posao angažovanjem fudbalera moćnog prezimena.

profimedia0889869953.jpg
Peter Joneleit/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia 
foto: Peter Joneleit/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Mesi je potpisao za Strazbur! Osvanule su vesti sa ovim naslovom na francuskim portalima, ali ne radi se o velikanu fudbalske igre, slavnom Leu Mesiju, već o njegovom prezimenjaku Rajanu Mesiju, napadaču Dižona.

Dva kluba iz Francuske postigla su dogovor i u transferu vrednom 1.000.000 evra Rajan Mesi će dres Dižoan zameniti Strazburovim. Plus, Dižonu će pripasti 10 odsto od naredne prodaje, a napadač koji ima 17 godina potpisao je trogodišnji ugovor.

Rajan Mesi pinikao je omladinskoj fudbalskoj akademiji Dižona. Za prvi tim debitovao je 5. aprila 2024. godine. Sa 16 godina postao je najmlađi strelac u istoriji Dižona. Igrao je za sve selekcije Francuske, sada je član reprezentacije do 17 godina.

Strazbur je sestrinski klub engleskog Čelsija i zahvaljujući skautima ekipe iz Londona stigao je redove "nebeskoplavih". Baš kao i Srbin Miloš Luković, koji je ove zime beogradskom IMT plaćen više od pet miliona evra.

Rajan Mesi i Miloš Luković trebalo bi da čine napadački tandem Strazbura u novoj sezoni Lig 1, koja počinje ovog vikenda. Trener Patrik Vijera, nekadašnji reprezentativac Francuske i fudbaler Milana, Arsenala, Juventusa, Intera i Mančester sitija neće imati nimalo lak zadatak u novoj sezoni. Strazbur prvenstvo otvara u nedelju, kada će od 18.00 časova gostovati Monpeljeu.

Kurir sport

Kurir Srpski navijači u Minhenu uoči utakmice