Fudbaleri Čukaričkog izgubili su od Crvene zvezde rezultatom 1:4 u utakmici 5. kola Superlige Srbije.

Današnja utakmica se odigrala u Pančevu, zbog lošeg stanja terena na Banovom brdu, te je to možda razlog zbog kojeg su Brđani stegnuto ušli u meč.

Aktuelni šampion je od prvog sudijskog zvižduka ofanzivno krenuo i počeo da stvara prilike, dok igrači u belim dresovima u prvom delu prvog poluvremena nisu ličili na sebe.

Sa puno respekta su Brđani igrali, dozvoljavali su rivalu da olako ulaze u ozbiljne prilike, a jednu takvu Olajinka je pretvorio u pogodak u 15. minutu. Puma je tada sjajno centrirao sa desne strane, da bi napadač Zvezde preciznim udarcem glavom matirao Mirkovića.

A onda, dva minuta kasnije usledio je još jedan hladan tuš za ekipu sa Banovog brda, a strelac je ponovo bio Piter Olajinka. Nigerijski napadač se posle solo prodora približio kaznenom prostoru Čukaričkog, i fenomenalnim udarcem zatresao protivničku mrežu!

Zaigrali su Brđani od tog momenta i želeli da što pre smanje rezultatski zaostatak, a tome su bili najbliži u 34. minutu. Lazar Tufegdžić je sjajno prevario Spajića u protivničkom šesnaestercu, ali je loše šutirao pa promene rezultata nije bilo!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT POKER SRPSKOG ŠAMPIONA NA "VEŠTAKU"! Crveno-beli pobedili Čukarički u Pančevu - Brđani prekinuli fenomenalnu seriju!

Nešto ofanzivnije su Brđani otvorili drugo poluvreme, i za kratak vremenski period stvorili nekoliko obećavajućih šansi. Sisoko je u 67. minutu namučio Ilića udarcem sa nekih 20 metara, ali je Zvezdin golman sjajnom paradom sačuvao svoju mrežu.

Agresivnija igra Čukaričkog isplatila se u 69. minutu, kada je Vinisijus Melo smanjio rezultat na 2:1. Brazilac je na sjajan način prevario svoje čuvare, izbacio ih iz igre i preciznim udarcem sa distance prevario Ilića.

Ipak, sve nade Čukaričkom ugasio je Sambu Sisoko, koji je sedam minuta kasnije zatresao sopstvenu mrežu. On je loše odreagovao posle jednog centaršuta, i glavom matirao svog golmana. Tada je već bilo jasno ko će iz ove utakmice izaći kao pobednik, a tačku na meč stavio je Luka Ilić u 89. minutu!

Aktuelni srpski šampion nakon pet kola ima 13 bodova, dok Brđani na svom kontu i dalje imaju deset bodova, a tim Vladana Milojevića će u utorak protiv Bodo Glimta u Norveškoj igrati plej-of Lige šampiona.

Uživo,

Čukarički - Crvena zvezda: 1:4 (0:2)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica!

89. minut - GOOOL! Crvena zvezda je postigla i četvrti gol! Luka Ilić je strelac!

84. minut - Goran Stanić je napravio dvostruku izmenu! Dzigbah dobio šansu umesto Diopa, dok je Cionisa zamenio Nikčević

76. minut - GOOOOL! Zvezda ponovo ima dva gola prednosti! Sisoko je nespretno odreagovao posle centaršuta Hvanga i glavom zatresao sopstvenu mrežu!

69. minut - GOOOOL! Vinisijus Melo smanjuje na 2:1! On je na sjajan način prevario svoje čuvare, izbacio ih je iz igre i preciznim udarcem sa distance prevario Ilića.

67. minut - Preti Čukarički! Sisoko se lepo namestio, pa sa nekih 202 metara opalio po lopti, ali je Ilić sjajnom paradom sačuvao svoju mrežu!

64. minut - Opao je tempo igre u Pančevu, crveno-beli za sada uspešno čuvaju prednost!

55. minut - Još jedna dobra šansa za Brđane! Diop je sjajno uposlio Mela, koji je iskosa gađao dalji ugao, ali je lopta protutnjala pored desne stative!

cukarickizvezda265754.jpg
Pedja Milosavljevic/STARSPORT 
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

51. minut - Bila je to solidna prilika za Čukarički! Miladinović je sebi napravio dobru poziciju, potom šutira, ali su ga defanzivci Crvene zvezde izblokirali!

48. minut - Ivanić je šutirao sa nekih 20 metara, ali je lopta pogodila samo spoljni deo mreže!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme!

45. minut - Igraće se još jedan minut sudijske nadoknade!

34. minut - Najbolju priliku za Čukarički na današnjem susretu imao je Lazar Tufegdžić! On je sjajno prevario Spajića u protivničkom šesnaestercu, ali je loše šutirao pa promene rezultata još uvek nema!

32. minut - Posle centaršuta sa leve strane koji je ubacio Seol, lopta je slučajno zakačila nekog fudbalera Čukaričkog i završila tik iznad prečke!

cukarickizvezda264141.jpg
Pedja Milosavljevic/STARSPORT 
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

28. minut - Hvang je sa ivice kaznenog prostora šutirao, Mirković je odbranio, lopta se potom odbila do Mimovića, ali je njegov udarac izblokirao Diop

26. minut - Elšnik je sa desnog boka uputio oštar centaršut, Spajić je naleteo na loptu, ali nije bio precizan

17. minut - GOOOL! Crvena zvezda je brzo duplirala prednost! Opet Olajinka! Nigerijski napadač večeras igra sjajno, sada se posle solo prodora približio kaznenom prostoru Čukaričkog, i fenomenalnim udarcem zatresao protivničku mrežu!

15. minut - GOOOL! Crvena zvezda vodi sa 1:0! Stralac je Piter Olajinka! Puma je sjajno centrirao sa desne strane, a Olajnika je preciznim udarcem glavom matirao Mirkovića.

11. minut - Spajić je šutirao glavom posle centaršuta, ali je bio neprecizan!

7. minut - Ivanović je pogrešio, lopta je došla do Ivanića koji je iskosa uputio nešto između udarca i centaršuta, ali niko od Zvezdinih igrača nije uspeo da skrene loptu u mrežu!

cukarickizvezda264143.jpg
Pedja Milosavljevic/STARSPORT 
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

3. minut - Prvi put preti Zvezda! Hvang je oprobao svoj udarac sa nekih 25 metara, ali je lopta otišla daleko iznad gola Čukaričkog!

1. minut - Počela je utakmica! Prvi sa centra krenuli su fudbaleri Crvene zvezde!

Uoči meča:

Poznati su sastavi za današnju utakmicu:

Čukarički: Mirković, Rogan, Stevanović, Jovanović, Diop, Docić, Sisoko, Tufegdžić, Ivanović, Cioni, Cvetković

Crvena zvezda: Ilić, Mimović, Spajić, Điga, Seol, Hvang, Elšnik, Puma, Ivanić, Olajinka, Duarte

Utakmica petog kola Superlige Srbije izemeđu Čukaričkog i Crvene zvezde odigraće se u Pančevu, zbog lošeg stanja terena na Banovom brdu.

Trener Čukaričkog Goran Stanić rekao je da bi voleo da se utakmica protiv Crvene zvezde igra na stadionu na Banovom brdu, ali da ekipa poštuje odluku Zajednice Super lige da se igra u Pančevu, a da će njegovi fudbaleri uprkos tome što su crveno-beli favoriti, pokušati da se nadigravaju i ostvare pozitivan rezultat.

"Sigurno je da nas čeka teška i zahtevna utakmica. Voleli bismo da se utakmica igra na našem stadionu, ali je Zajednica Super lige tako odlučila i na nama je da poštujemo tu odluku. I mi i Crvena zvezda smo u prva četiri kola uzeli po 10 bodova. Ipak, zna se ko je favorit u ovom duelu. To ne umanjuje našu želju, na nama je da se nadigravamo i da pokušamo da ostvarimo pozitivan rezultat. Naš rival je još u fazi uigravanja, to bi mogla da bude naša šansa", rekao je Stanić.

fotoivicaveselinov-028.jpg
FK Čukarićki / Ivica Veselinov 
foto: FK Čukarićki / Ivica Veselinov

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da njegova ekipa mora dobro da se pripremi za psihički i fizički tešku utakmicu protiv Čukaričkog u Super ligi Srbije.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Čukaričkog koji igra dobro od početka sezone. Reč je o ekipi koja je dobro spremljena i to vidimo po bodovima i rezultatima. Tradicija kaže da uvek imamo problem sa Čukaričkim, tako da moramo da se dobro spremimo psihički i fizički za to", rekao je Milojević, navodi se na sajtu kluba.

Kurir sport

Bonus video:

Kurir Čukarički odradio trening na velelepnom stadionu u Leskovcu