BEZ IZNENAĐENJA U NEMAČKOM KUPU: Favoriti teško do šesnaestine finala
Foto: Marco Steinbrenner/DeFodi Images / imago sportfotodienst / Profimedia

NEMAČKA

BEZ IZNENAĐENJA U NEMAČKOM KUPU: Favoriti teško do šesnaestine finala

Fudbal -

Fudbaleri minhenskog Bajerna, Sent Paulija, Majnca i Hofenhajma, koji se takmiče u Bundesligi, obezbedili su plasman u šesnaestinu finala nemačkog kupa (DFB Pokal), pobedama nad niželigaškim ekipama.

Minhenski Bajern savladao je u gostima drugoligaša Ulm 4:0 - dvostruki strelac bio je Tomas Miler u 12. i 15. minutu, Kingzli Koman je pogodio u 79. minutu meča, a konačan rezultat postavio Hari Kejn u trećem minutu nadoknade.

Fudbaleri Sent Paulija do pobede u gostima protiv Halešera od 3:2, ekipe koja se takmiči u Regionalnoj ligi - Severoistok (četvrti rang), došli su tek nakon produžetaka.

Domaća ekipa dva puta je vodila na meču, golovima Sirila Akona u 11. minutu i Marija Hauptmana 62. minutu, ali je Sent Pauli dva puta stizao do izjednačenja, prvo preko Johanesa Egštajna u 48. minutu, a potom i Prego Adama Džvigale u četvrtom minutu nadoknade drugog poluvremena.

Konačan rezultat i pobedu Sent Pauliju doneo je takođe Džvigala na produžecima, u 110. minutu meča.

Preko produžetaka su do pobede 3:1 došli i fudbaleri Majnca na gostovanju trećeligašu Vehenu.

Vodeći gol za domaće postigao je Tarik Gezuširin u 14. minutu, a izjednačenje Majncu doneo Dominik Kor u 59. minutu.

Konačnih 3:1 za Majnc postavili su Džonatan Burkart u 113. minutu i Nadim Amiri u prvom minutu nadoknade drugog produžetka.

I Hofenhajm se mučio protiv ekipe iz Regionalne lige - Bajern (četvrti rang), a plasman u narednu rundu protiv Vircburg Kikersa obezbedili su tek nakon penala.

U regularnom delu meča bilo je 1:1 - Kikersi su poveli u 11. minutu preko Enesa Kuka, a Hofenhajm izjenačio autogolom Ibrahima Faranaka sedam minuta kasnije.

Domaći su poveli i na produžecima preko Morica Hanemana u 100. minutu, a konačnih 2:2 postavio fudbaler Hofenhajma Marij Bilter u 107. minutu.

Na izvođenju penala, Hofenhajm je bio bolji 5:3.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track