FK Crvena zvezda licencirala je 31 fudbalera za prvu utakmicu plej-ofa Lige šampiona protiv Bode Glimta u Norveškoj i revanš u Beogradu.

miloje1.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Trener Vladan Milojević računa na sve igrače koje ima, a zanimljivo je da su na spisku i golman Omri Glazer, te novajlija štoper Vanja Drkušić. Veliko je pitanje da li će obojica biti u protokolu za utakmicu na severu Norveške, u utorak 20. avgusta od 21.00 sat.

Omri Glazer nije prošao pripreme sa klubom zbog povrede primicača. Puna dva meseca je bez utakmica i u laganom je trenažnom procesu. Veliki je rizik staviti ga na gol u izuzetno važnom susretu protiv Bode Glimta i to u gostima.

profimedia0806605663.jpg
Matt Wilkinson / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Matt Wilkinson / imago sportfotodienst / Profimedia

Opet, Izraelac ima veliki kredit kod trenera Milojevića i navijača, zbog fantastičnih odbrana tokom cele prošle sezone, kada je bio impresivan ne samo u Ligi šampiona, već i u domaćem prvenstvu i kupu. Baš zbog toga, ne bi bilo koga trebalo da iznenadi, ukoliko Omri Glazer stane između stativa u Norveškoj, iako Crvena zvezda ima sigurnu opciju u liku Marka Ilića, koji je ovog leta stigao iz američkog Kolorada.

Vanja Drkušić došao je u Crvenu zvezdu na pozajmicu, posle potpisa za Zenit iz Sankt Peterburga. Snažni defanzivac pružao je fantastične partije u dresu Slovenije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Bio na visini zadatka u duelima protiv Srbije, Danske i Engleske u grupi, kao i u meču protiv Portugala u osmini finala, koji je završen rezultatom 0:0, gde su Ronaldo i društvo tek posle penala izborili plasman dalje.

drkusic6.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Drkušić je fizički spreman, ali nema utakmice u nogama. Njemu je potrebno vreme da se privikne na Uroša Spajića, pa je izvesno da protiv Bode Glimta u poslednjoj liniji pored reprezentativca Srbije vidimo Nasera Đigu ili Nemanju Stojića.

Vladan Milojević za dvomeč protiv Bode Glimita licencirao je sledeće fudbalere: Marko Ilić, Omri Glazer, Ivan Guteša (golmani), Uroš Spajić, Nemanja Stojić, Milan Rodić, Naser Điga, Stefan Leković, Vanja Drkušić, Veljko Milosavljević, Jong-Vu Seol, Ognjen Mimović (odbrana), Mirko Ivanić, In-Bom Hvan, Jovan Šljivić, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Timi Maks Elšnik, Dalsio, Luka Ilić, Nikola Knežević, Andrija Maksimović, Piter Olajinka, Puma Rodrigez, Felisio Milson, Vladimir Lučić, Jegor Prucev, Lazar Jovanović (vezni red), Šerif Endijaj, Bruno Duarte, Uroš Sremčević (napad).

lucic.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ono što treba da raduje sve navijače Crvene zvezde jeste licenciranje Vladimira Lučića, fudbalera koji je pokidao ligamente kolena prošle sezone na utakmici protiv TSC. Međutim, sjajni krilni igrač neće igrati protiv Norvežana, jer se njegov povratak očekuje u septembru, kada će početi da radi sa ekipom. Trener Milojević je licenciranjem samo želeo da mu pokaže da klub ozbiljno računa na Lučića.

Kurir sport

Kurir Delije koreografija 2