Dragan Stojković Piksi, selektor srpske fudbalske reprezentacije, nijednom igraču nije zatvorio vrata, saznaje Kurir.

12168450mile.jpg
EPA-EFE/ETTORE FERRARI 
foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Status dvojice igrača, Mileta Svilara golmana i Nemanje Radonjića, poslednjih nekoliko meseci bio je više nego zanimljiv. Mile Svilar je posle početne euforije, kada je izabrao da brani za Srbiju, uvideo da tako lako neće doći do mesta u startnih 11.

Nije se pojavio na okupljanju za prijetljske utakmice u martu protiv Rusije i Kipra, pošto je koketirao sa FS Belgije. Pravila FIFA, izuzetno stroga kada je u pitanju promena sportskog državljanstva, jasno su, sa pravnog gledišta ukazala da Mile Svilar može da brani jedino za Srbiju.

fssizbori64678.jpg
Starsport/Peđa Milosavljević 
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Svilar ima kvalitet i on nikada nije bio sporan. Na njega se računa. Selektor Stojković i direktor A reprezentacije Stojanović obaviće ozbiljan razgovor sa Miletom i njegovim ocem Radetom. Samo od Mileta zavisi hoće li braniti za Srbiju, ili ne. Selektor ga želi, ali moraće da računa na ozbiljnu konkurenciju. Sve će biti poznato do starta Lige nacija - rečeno je Kuriru iz izvora bliskih FSS.

Nemanja Radonjić bio je ljut na selektora Dragana Stojkovića, jer ga nije pozvao na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Navodno, Radonjić je poručio da neće igrati za Srbiju, dok je Piksi selektor.

- Status Radonjića kod selektora Stojkovića nikada nije bio sporan. Stvar je u tome da Nemanja mora da igra i da mora imati klub. Najviše zbog drugih fudbalera koji nose dres Srbije. To je bio jedini razlog izostavljanja sa spiska za EURO u Nemačkoj. Radonjić ima kvalitet i brzinu, samo da to pokaže i na terenu - kazano je Kuriru.

803.gif
FOTO PROFIMEDIA 
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Nemanja Radonjić tokom leta pregovarao je sa Crvenom zvezdom, ali se i pored dobre ponude nije odlučio na povratak. Njegova želja je da ostane u Seriji A, iako Torino sa kojim ima ugovor ne računa na njega. Navodno je Empoli pokazao veliku želju da dovede Srbina i da mu šansu u novoj sezoni. Opet, ukoliko Zvezda uđe u Ligu šampiona...

Srbija prvi meč Lige nacija igra protiv Španije, prvaka Evrope, 5. septembra od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić".

Kurir sport

Kurir Piksi se obraća naciji pred Euro