Nekadašnji hrvatski golman, Tonči Gabrić, koji je tokom karijere nastupao za klubove poput Splita, Hajduka, Rijeke i PAOK-a u intervjuu "Večernjem listu" prošle godine podelio je anegdotu iz svoje karijere.

Tonči Gabrić branio je gol solunskog PAOK-a od 1991. do 1993. godine, a onda je kako sam kaže, zbog jedne poruke morao da napusti Grčku. Gabrić je naveo kako je u Grčkoj dobio pretnje i to ni manje ni više nego od Željka Ražnatovića Arkana.

gabric1.jpg
Printskrin/jutjub 
foto: Printskrin/Jutjub

- Mogao bih sada da vam pripovedam sat vremena. Jedna od tih priča je i ona kada su mi 1993. godine na automobilu splitskih registarskih oznaka ostavili pretnju. Jedno jutro mi je na parkingu, na prednjem staklu, osvanuo poster hrvatske reprezentacije u kojoj sam i ja bio, na kojem je na mojoj glavi bila rupa i strelica, uz pretnju: "Ustašo, ovako ćeš završiti" - rekao je Tonči Gabrić za "Večernji list" i nastavio:

- U to doba Arkan je slao svoje vojnike na odmor u taj deo Grčke. Taj incident bio je jedan od razloga zbog kojih sam otišao iz Grčke.

Kurir sport / Večernji list

BONUS VIDEO:

Kurir televizija SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta