Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u Norveškoj od Bode Glimta 1:2, u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona.

Bode Glimt je poveo golom koji je Odin Bjertuft postigao u 52. minutu, a prednost je udvostručio Isak Mata u 62. Konačan rezultat postigao je Ognjen Mimović u 75. minutu.

Pred vama su igrači crveno-belog tima na skeneru Kurira.

Marko Ilić 5

Počeo je nesigurno ostavši posle prekida prikovan za gol liniju. Osetili su to igrači Bodea i bunarili loptu u peterac. Nažalost, posle jedne takve akcije pao je prvi gol. Drugi pogodak mu ne ide na dušu, mada je morao bolje da interveniše. Posle dva gola nije potonuo što pokazuje da ima karakter, samo mora više da sarađuje i priča sa zadnjim linijom, na šta su mu Điga i Spajić ukazali nekoliko puta.

Jong Seol 6

Veći deo utakmice igrao je kao desni, a poslednjih 20 minuta kao levi bek. Borio se sa brzim krilni igračima Bodea. Bilo je ovo njegovo vatreno krštenje u dresu Crvene zvezde u Evropi. Teško je izlazio na kraj sa brzim igračima domaćina, a pokušavao je i nekoliko puta da se pridoda napadu. Moraće mnogo bolje već u revanšu u

Naser Điga 7

Najbolja utakmica u dresu Crvene zvezde. Momak iz Burkine Faso nije imao grešku na utakmici, čak šta više, plenio je sigurnošću i autoritetom na terenu. Ispravljao je greške svojih saigrača, a iz svih situacija "jedan na jedan" izlazio je kao pobednik, pokazavši čvrstinu i inteligenciju u direktnim duelima, ali i zavidnu brzinu. Veliki bingo za Crvenu zvezdu jer se čini da je sazreo i da ima ozbiljan potencijal da bude još bolji.

Uroš Spajić 6,5

Kapiten je odigrao kapitenski, može tako da se kaže. Nije upadao u zamke i izlazio visoko na igrače domaćina, čuvajući prostor i pazeći na ekstremnu brzinu prvaka Norveške. Igrao je na iskustvo, često je čitao akcije i zamisli igrača Bodea. Prvi gol Zvezda je primila nakon prekida i to je ozbiljna boljka koju će morati da izleče on, ali i ostali igrači Zvezde.

Milan Rodić 5

Počeo je utakmicu čime je trener Milojević pokazao da ima veliko poverenje u njega. Međutim, videlo se da nije u ritmu utakmica, što je uslovilo da potraži zamenu sredinom drugog poluvremena. Nije odigrao na svom nivou, sigurno je toga svestan i najtrofejniji igrač Zvezde u istoriji.

Timi Maks Elšnik 5

Delovao je od početka do kraja utakmice nesigurno. Videlo se da se loše snalazi na ovakvom terenu. Počeo je loše, izgubio nekoliko duela na sredini terena i više nije mogao da vrati sigurnost, te mirnoću na lopti. Kao da je bežao od pas igre, a to je uslovilo nesigurnost i manjak odgovornosti, pa je u nekoliko navrata netačnim pasovima otvarao kontre domaćinu. Moraće mnogo, mnogo bolje u revanšu.

In Bom Hvan 6,5

Zvezdin motor na sredini terena, mada je bilo vidljivo da ima ogromnih problema na klizavom i brzom terenu. Ipak, trudio se da trčanjem i duel igrom odgovori na agresiju fudbalera Bodea. Bio je jedini igrač Zvezde koji je u prvih 45 minuta šutnuo na gol protivnika. Upravo je on bio taj koji je povezao linije tima posle drugog primljenog gola. Pozivao je igrače da se okupe i organizuju za nastavak meča. Na kraju je uspeo u svojoj nameri, bio je asistent kod gola Mimovića, a posle utakmice je poručio da će on i saigrači biti u revanšu kao 11 lavova na terenu.

Piter Olajinka 5,5

Ogromna želja je bila vidljiva, ali nije mogao da se snađe na klizavom terenu. Brzim sprintom nije mogao da prođe u nekoliko navrata, što je kod njega stvaralo nervozu, a samim tim i greške. Odgovorno je igrao u defanzivi trudeći se da pomaže bekovima, pa je zbog jednog žestokog starta zaradio žuti karton. Na Marakani za sedam dana trebalo bi da bude mnogo bolji i produktivniji.

Mirko Ivanić 6

Kao i svi igrači Zvezde, tako je i on imao velikih poteškoća na brzom i vodom natopljenom veštačkom terenu Bodea. Opet, kratkim pasovima sa saigračima je posle primljenih golova uspeo da probudi ekipu. Imao je odličnu priliku za gol, međutim samo delić malo veće agresivnosti delio ga je od gola. Pošteno je odigrao na terenu i odradio sve zadatke koji su bili postavljeni za njega, ali opšti je utisak da Ivanić može mnogo bolje od onoga što je prikazao u Norveškoj.

Luka Ilić 5

Čini se da je i njega iznenadilo što se našao u startnih 11. Poput Elšnika bio je najslabija karika u timu Zvezde. Nikako nije mogao da se adaptira na uslove na terenu, igrao je bojažljivo plašeći se da ne uđe u seriju grešaka. Ipak, imao je nekoliko dobrih poteza, od kojih je svakako onaj za Endijaja pod poništenog gola.

Šerif Endijaj 6

Nije bilo lako rvati se i tući sa dvojicom snažnih štopera Bode, rmpalijske građe. Bio je pod konstantnim pritiskom primajući ozbiljne batine koje sudija iz Slovačke nije želeo da sankcioniše. Borio se Senegalac kao ratnik, uspeo da dobije veliki broj duela, da odloži loptu za bočne igrače, unese određeni mir. Prava je šteta što su ga milimetri iza VAR sobe delili od toga da postigne gol u ovom teškom meču za Zvezdu, koji je itekako zaslužio.

Ognjen Mimović 7

Kada je neko vredan i kada radi, onda bude i nagrađen. E, upravo tako mladi fudbaler Zvezde zaslužio je da zatrese mrežu u meču kvalifikacija za Ligu šampiona. Bio je odgovoran i hrabar, golom je sigurno zaslužio da u narednim mečevima dobije još veće poverenje.

Milson 6,5

Pravo osveženje u redovima Zvezde. Šteta je što nije počeo utakmicu, jer je svojim ulaskom u veliki problem stavio zadnju liniju Bodea. Driblinzima i brzinom stavljao je na muke domaćina.

Bruno Duarte 6

Nastavio je tamo gde je Šerif stao, s tim da je bio daleko prodorniji i brži. Brazilac ima ozbiljan potencijal, a iz meča u meč je sve bolji i bolji.

Dalsio 6

Nije igrao previše, više je to bila taktička izmena. Međutim za vreme provedeno na terenu pokazao je mirnoću, znanje i kvalitet, kada je jednim potezom prebacio loptu i time izbacio čak trojicu igrača protivnika.

(A. Radonić)