Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je njegova ekipa u utakmici protiv Bode Glimta trebalo da bude hrabrija s loptom i da će u revanšu u Beogradu, u kome mora da nadoknadi gol zaostatka, biti "borba prsa u prsa"."

"Kada pitate trenera ko je kriv? Je l' bitno ko je kriv? Ja sam kriv. Nemojte molim vas, ja ću vam odgovoriti, nemam taj problem, ali zašto te reči koristimo. Šta treba, da uzmemo da ga obesimo, da ga stavimo na Terazije? Ja sam najodgovorniji. Ja taktiku pravim. Ja stavljam igrače, imam puno poverenje u tim, nije lako igrati, pogotovo u ovakvim uslovima protiv ovakvog kvalitetnog protivnika", odgovorio je Milojević na pitanje da je za dašnji rezultat "kriv" golman Marko Ilić.

Da li je Milojević optimista pred revanš?

"Pa pazite, ja sam uvek optimista. Gotovo je prvo poluvreme, kojim god se rezultatom završilo. Imamo utakmicu u Beogradu za osam dana. Bodo je bliže, pobedio je u prvom poluvremenu. Imamo 90 minuta pred našom publikom i osam dana da se pripremimo za utakmicu u Beogradu".

12453417.jpg
EPA/Mats Torbergsen 
foto: EPA/Mats Torbergsen

Da li je Zvezda mogla ranije da krene napred.

"Opet vam to pričam, šta znači krenuti napred. Ne razumem šta znači krenuti napred. Imali smo plan, nismo mogli, niti želeli da se jurimo sa njima. Kada ste u malo nižoj zoni, nemate prostor da dođete do toga."

Zvezda je bila jako loša danas....

"Nećeš čuti od mene da smo bili jako loši. Ne možemo da sednemo na tribini i kažemo da smo bili loši. Momci su dali sve od sebe, Mimović je dao gol, on je budućnos Zvezde. Videli ste kakav je Hauge igrač, odličan, oni su reprezentativci Norveške. Imamo igrače, ja ih treniram, tu sam sa njima, nekada protivnik ne dozvoljava. Igrati protiv ekipe koja je atipična, igra stravičnu tranziciju. Pratili ste ostale ekipe, meni je Bode ostavio najveći utisak. Hitra su ekipa, sigurno imaju svojih mana, spremićemo se na najbolji način".

12453420.jpg
EPA/Mats Torbergsen 
foto: EPA/Mats Torbergsen

Biće u Beogradu ogromne podrške od navijača.

"Iskreno se nadam da iako je vreme godišnjih odmora, da će Marakana biti puna. Znamo u kom klubu igramo, daćemo sve od sebe. Izaći ćemo i ostavimo srce na terenu. To je nešto što treba i što hoćemo. Imamo veliku želju da igramo u najelitnijem takmičenju. Imamo dana da se odmorimo, neki igrači imaju problema, ali se nadam da oni nisu veliki."

Da li je bilo planirano uopšte da Mimović bude na terenu?

"Pa znate kako, vi kada imate igrače koji sede na klupi, generalno je svako spreman da uđe. Ne možete da gledate to na takav način, jedino ako imate takvu zamisao ili nešto želite da promenite. U svakom trenutku svako treba da bude spreman uđe na teren."

Revanš utakmica igra se u sredu 28. avgusta od 21 čas na stadionu "Rajko Mitić".

Pobednik dvomeča plasiraće se u grupnu fazu Lige šampiona, a poraženi u grupnu fazu Lige Evropa.

(Kurir sport)