DVOGODIŠNJOJ DEVOJČICI TRAJNO OŠTETIO MOZAK: Horor zločin fudbalera šokirao Englesku, odmah dobio otkaz, a čeka ga zatvor
Foto: Drustvene Mreže

JEZIVO

DVOGODIŠNJOJ DEVOJČICI TRAJNO OŠTETIO MOZAK: Horor zločin fudbalera šokirao Englesku, odmah dobio otkaz, a čeka ga zatvor

Fudbal -

Jezive vesti dolaze iz Engleske gde je nekadašnji fudbaler Milvola Kjernan Hjuz-Mejson otpušten iz kluba jer je naneo ozbiljne povrede mozga dvogodišnjem detetu.

Ovaj 32-godišnjak je optužen i osuđen za napad koji se desio u Eseksu 2020. godine, a 10. septembra ga čeka izricanje presude.

Nekadašnji fudbaler je radio kao trener Enfild Boroa u nižim ligama i klub je odmah reagovao i ekspresno ga otpustio kada je otkriveno da je dvogodišnjoj devojčici naneo "povrede mozga koje će joj ozbiljno uticati na razvoj". Sada njegova žrtva zahteva 24-časovnu negu.

Hjuz Mejson je počeo u mlađim kategorijama Arsenala i Totenhema, a u Milvolu je prvi put zaigrao za prvi tim 2009. godine. Tu se zadržao do 2010. a onda je nastupao u nižim ligama za Grimzbi, Keterng, Veling, Mejdstoun, Leterhed, Grejs i Barking. Prošle godine je poćeo da se bavi trenerskim poslom u Tauer Hamletsima, a do sada je bio trener Enfild Boroua. Klub je odmah izdao hitno saopštenje.

"Enfild Borou je otpustio Kjernana Mejson Hjuza sa mesta trenera. Odluka je donesena u svetlu nedavnih ozbiljnih pravnih problema iz njegove prošlosti, koje nisu otkrivene tokom procesa zapošljavanja. Enfild Borou želi da ima najveći mogući integritet i odgovornost i sigurni smo da moramo da postupamo u skladu sa našim vrednostima. Cenimo razumevanje i podršku naših navijača i zajednice u ovakvom trenutku. Nećemo se dalje oglašavati", stoji u pismu predsednika kluba.

Hešteg junajted, klub u kome je Hjuz-Mejson igrao i bio trener od 2020. do 2022. godine je takođe izdao saopštenje povodom ovog slučaja.

"Ove večeri klub je saznao duboko šokantne vesti o jednom od naših bivših igrača koji je bio trener rezervnog tima Kjernana Hjuza-Mejsona. On je osuđen za zaista užasne zločine. Prvo, svi koji su povezani sa klubom žele da žrtvi i njenoj porodici ponude naveću moguću podršku. Ne možemo ni da zamislimo kroz šta su prolazili kada su se ovi užasni događaji odvijali. Možemo da kažemo da klub nije imao nikakve informacije o tim događajima do danas. Rečeno nam je da su se zločini desili pre nego što je potpisao za nas. Naš klub ima apsolutno nultu toleranciju na ponašanje koje ima kakvog dodira sa ovakvim. Naše vrednosti su poztivne, inkluzivne i želimo da budemo sigurno mesto za sve", navodi se u saopoštenju Hešteg junajteda.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track