FK Partizan nije dobro započeo sezonu posebno u Evropi. Crno-beli su ispali iz kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope i sada im je cilj da u dvomeču protiv belgijskog Genta dođu do Lige konferencije.

napredakpartizan-73.jpg
Starsport/Srđan Stevanović 
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Igranje u trećerazrednom takmičenju pod okriljem UEFA donelo bi finansijski benefit Partizanu, ali i veliku satisfakciju, jer bi igranjem Lige konferencije fudbaleri stekli međunarodnu iskustvo i dobili na rutini. To bi timu Aleksandra Stanojevića mnogo značilo u borbi za titulu sa Crvenom zvezdom.

Partizan je ove sezone angažovao veliki broj fudbalera. U Humsku su stigla čak devetorica novih igrača, a moglo bi da bude još pridošlica do kraja prelaznog roka. Crno-beli dres zadužili su Đorđe Jovanović, Mario Jurčević, Vukašin Đirđević, Milan Lazarević, Ibrahim Zubairu, Kervin Arijaga, Nihad Mijakić, Đoao Grimaldo i poslednji Stefan Kovač.

zuba.jpg
www.partizan.rs/Miroslav Todorović 
foto: www.partizan.rs/Miroslav Todorović

Mladi fudbaler iz Gane Ibrahim Zubairu (20) potpisao je ugovor sa Partizanom do 2028. godine. Za njega je klub platio ubskom jedinstvu obeštećenje od 500.000 evra.

- Otišao sam iz rodne zemlje da bih bio ovde, spreman sam da uradim sve što je potrebno da bih napredovao. Prošle sezone sam upisao mnogo golova i asistencija, želim da to ponovim i ove sezone u najvišem rangu takmičenja. Cilj je da Partizan bude na najbolji i verujem da to možemo da ostvarimo - rekao je Ibrahim Zubairu gostujući u klupskom podkastu.

partizanlugano259954.jpg
Starsport/Peđa Milosavljević 
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Često se postavlja pitanje infrastrukture u domaćem fudbalu, ali igrač iz Gane, koji igra na poziciji levog krila, tvrdi da za njega to ne predstavlja problem.

- Navikao sam na terene koji nisu savršeni. Dugo sam igrao u drugom rangu takmičenja, za mene to nije nikakav problem. Suština je u fokusu, sada sam dobio priliku u velikom klubu i želim da je iskoristim.

zuba1.jpg
www.partizan.rs/Miroslav Todorović 
foto: www.partizan.rs/Miroslav Todorović

Veliku pomoć u Partizanu dobio je od zemljaka Leonarda Ovusua.

- Nismo se znali odranije, ali čim sam ga video rekao sam mu - brate! Iz iste smo zemlje, lepo je kad te neko razume i tao volim da pričam sa njim. Mnogo mi znači, a Leo je dobar čovek. I on je bio srećan kada me je video.

Govorio je momak iz Gane, rođen u glavnom gradu te zemlje Akri, i o saradnji sa šefom struke Partizana Aleksandrom Stanojevićem.

- Fantastičan trener! Nakon treninga me pozove, kaže mi ovo je bilo dobro, ovo ćeš morati da unaprediš. Ja kažem u redu, nema problema, radiću na tome. Mnogo mogu da naučim od njega. Od mene se očekuje da radim svoj posao prateći njegova uputstva.

jedinstbo-ubpartizan-51.jpg
Starsport/Srđan Stevanović 
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Ibrahim Zubairu govorio je i o Nemanji Matiću, fudbaleru Liona i finansijeru Jedinstva sa Uba:

- Nemanja Matić je verovao u mene kada su me doveli iz Gane u Ub. Dao mi je šansu da igram i da se razvijam. Hvala mu. Ovog leta me je preporučio Partizanu, velikom klubu. Pratio sam ga dok je igrao u Čelsiju i meni su se snovi ostvarili kad sam ga upoznao.

Ibrahim Zuabiru je već dve godine u Srbiju, a uskoro bi trebalo da dobije i pasoš naše zemlje.

- Veoma sam srećan zbog toga i jedva čekam da se desi - objasnio je Ibrahim Zubairu, koji ima status bonusa u Partizanu.

Kurir sport

Kurir Partizan, grobari