Fudbalski klub Real napravio je, po mnogima, super tim dovođenjem Kilijana Mbapea.

No, posle osvajanja Superkupa u duelu sa Atalatanom, usledio je remi sa Majorkom u 1. kolu španske lige. Taj remi je pokazao da i u "raju" postoje problemi.

Za njih se pobrinuo brazilski napadač Rodrigo, koji je i postigao jedini gol za Real protiv Majorke.

Brazilca je očigledno zabolelo to što je u senci napadačkog trija Mbape - Belingem - Vinisijus, o čemu je pisao na internoj grupi.

Prema Mariju Kortegani, novinaru "The Athletica" koji prati Real Madrid, Rodrigo je dan nakon remija u poruci napisao sledeće:

"Jučerašnji rezultat nije ono što sam želeo. U La Ligi svaki bod na kraju čini razliku. Zadovoljan sam jedino zbog našeg cilja, a to je razvoj celog tima."

Zatim dolazi kontroverzni deo koji je Rodrigo u međuvremenu morao da izbriše:

"Prošle nedelje smo razgovarali o trojcu Belingem, Mbape i Vini, ali sada moramo da dodamo Rodriga. Imamo napadački kvartet uz ostatak ekipe. Svaki od nas je važan i dokazaće se u različitim takmičenjima u kojima ćemo igrati. Biće naporna nedelja do sledeće utakmice na Bernabeuu."

Rodrigo je tako između redova poručio da klub ne sme da stavi u fokus samo trio superzvezdi tima, već i da je on jednak njima. Takav njegov stav je zasmetao nekim saigračima, što je izazvalo polemiku u grupi. Rodrigo je zamoljen da izbriše poruku, što je naknadno i učinio.

Brazilac je u Realu od 2019. godine, a njegova tržišna vrednost je 110 miliona evra. Prošle sezone je postigao 17 golova i imao devet asitencija na 51 utakmici.

Kurir sport