NASTAVLJA SE PRVENSTVO BEZ ZVEZDE I PARTIZANA! Nema večitih rivala u domaćem takmičenju, a evo ko i kada igra
Foto: Starsport

SUPER LIGA SRBIJE

NASTAVLJA SE PRVENSTVO BEZ ZVEZDE I PARTIZANA! Nema večitih rivala u domaćem takmičenju, a evo ko i kada igra

Fudbal -

Utakmicama šestog kola nastavlja se takmičenje u Super ligi Srbije, ali bez fudbalera Crvene zvezde i Partizana, koji su svoje mečeve odložili zbog obaveza u plej-ofu za evropska takmičenja.

Prva utakmica igra se večeras od 21 čas u Užicu, gde će Mladost iz Lučana dočekati Čukarički.

Fudbaleri Zvezde i Partizana neće igrati ovog vikenda zbog utakmica u Evropi. Crveno-beli su odložili utakmicu protiv TSC-a u Beogradu kako bi se što bolje pripremili za revanš plej-ofa za Ligu šampiona protiv Bode Glimta.

Zvezda će u sredu od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić" juriti gol zaostatka za prolaz u grupu najelitnijeg evropskog takmičenja, pošto je u utorak u Norveškoj izgubila 1:2.

Bode, Crvena zvezda
foto: EPA/Mats Torbergsen

Takođe i TSC je igrao kvalifikacije, ali za Ligu Evropa, a sinoć je u Sombathelju izgubio prvi meč plej-ofa od Makabija iz Tel Aviva 0:3. Revanš je narednog četvrtka u Bačkoj Topoli. Klub iz Bačke Topole ima obezbeđeno evropsko takmičenje, pošto bi u slučaju eliminacije u Ligi Evropa igrao u Ligi konferencija.

Partizan je odložio utakmicu protiv Spartaka koju je trebalo da igra u Senti, zbog revanša protiv Genta, u sredu u Belgiji, u plej-ofu za Ligu konferencija. Crno-beli su sinoć u prvoj utakmici u Beogradu izgubili 0:1.

Partizan, Gent
foto: Starsport

Tri utakmice Super lige igraju se u subotu, a u duelu ekipa koje još nemaju pobedu u prvenstvu od 21 sat na Ubu Jedinstvo će dočekati IMT. Tekstilac će od 19 časova dočekati Novi Pazar u Bačkoj Palanci i pokušaće da nastavi niz od dve utakmice bez poraza.

U isto vreme Radnički iz Niša će kao domaćin u Leskovcu igrati protiv Železničara, koji je vezao dve pobede i zauzima peto mesto na tabeli.

Fudbaleri OFK Beograda igraju u nedelju od 19 časova kao domaćini u Zaječaru protiv Radničkog 1923 i žele dobar rezultat kako bi se zadržali u gornjem delu tabele, dok će Vojvodina od 19.30 u Bačkoj Topoli dočekati Napredak i pokušaće da prekine niz od tri utakmice bez pobede.

Utakmice šestog kola Super lige:

Petak:

Mladost - Čukarički (21.00)

Subota:

Tekstilac - Novi Pazar (19.00)

Radnički Niš - Železničar (19.00)

Jedinstvo - IMT (21.00)

Nedelja:

OFK Beograd - Radnički 1923 (19.00)

Vojvodina - Napredak (19.30)

Odloženo:

Crvena zvezda - TSC

Spartak - Partizan

Bonus video:

00:52

Crvena zvezda u Norveškoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track