ZVEZDA MOŽE DIREKTNO U LIGU ŠAMPIONA SLEDEĆE GODINE! Evo i kako: Mora dosta toga da se poklopi, ali šanse postoje!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

to bi bio bingo

ZVEZDA MOŽE DIREKTNO U LIGU ŠAMPIONA SLEDEĆE GODINE! Evo i kako: Mora dosta toga da se poklopi, ali šanse postoje!

Fudbal -

Crvena zvezda bi dodatno mogla da ojača vlastiti klupski koeficijent ukoliko savlada Bode Glimt i plasira se u Ligu šampiona. To bi moglo da bude od izuzetne koristi crveno-belima, jer bi pod određenim okolnostima naredne sezone mogli i direktno da uđu u elitno UEFA takmičenje.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Da bi se takvo nešto desilo, odnosno da Crvena zvezda osvoji titulu u Srbiji, a onda bez kvalifikacija uđe u Ligu šampiona, morale bi da se poklope mnoge stvari. Prvo i najvažnije, crveno-beli bi trebalo da pobede Bode Glimt sledeće srede od 21.00 čas, jer bi tako osvojili 3.500 poena. Još važnije, taj trijumf bi Crvenoj zvezdi doneo i ozbiljnu zaradu, jer bi od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona na račun kluba leglo oko 25.000.000 evra.

Što se klupskog koeficijenta tiče, Crvena zvezda sada ima 37.000 poena i nalazi se na sedmom mestu. Stranica "Football Meets Data" objavila je na svom zvaničnom profilu na mreži Iks sve klubove koji konkurišu za direktno mesto koje vodi u Ligu šampiona. Bolje pozicionirani od Crvene zvezde trenutno su Rendžers (55.000 poena), Šahtjor (47.000), Dinamo Zagreb (45.000), Salcburg (43.000), Olimpijakos (41.000), Kopenhagen (40.000)...

Ognjen Mimović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Bodove u ovogodišnjoj Ligi šampiona mogli bi da osvajaju svi klubovi od navedenih, sem Rendžersa, Olimpijakosa i Kopenhagena. Šahtjor je direktan učesnik, a posle prvih mečeva kvalifikacija zagrebački Dinamo i Salcburg su blizu cilja. Bilo bi dobro da im se pridruži i Crvena zvezda, jer bi tokom sezone mogla da pobedama ojača vlastiti koeficijent.

Naser Điga
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda bi pobedom nad Bodeom i ulaskom u Ligu šampiona vlastiti koeficijent podigla na 40.000 bodova, što je impresivno pred start elitnog UEFA takmičenja. Ukoliko ne uspe da ojača koeficijent, Crvena zvezda bi sledeće godine krenula u pohod ka Ligi šampiona od druge runde kvalifikacija, naravno, ako bude prvak Srbije.

Kurir sport

00:26

Delije stigle na Asprima Stadion

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track