SVE JE CRNO, NIŠTA BELO - PARTIZAN PRED ISTORIJSKIM PONOROM! Najcrnji oblaci nadvili su se nad Humskom, a najgore tek može da dođe
Foto: Starsport

užas

SVE JE CRNO, NIŠTA BELO - PARTIZAN PRED ISTORIJSKIM PONOROM! Najcrnji oblaci nadvili su se nad Humskom, a najgore tek može da dođe

Fudbal -

Crno, crnje, najcrnje - Partizan! Kada pomislite da ne može gore, crno-beli nas uvere u suprotno. A, najtragičnije je, ako ne dođe do hitnog buđenja, najgore se tek sprema!

Ako u Belgiji ne naprave dobar rezultat, koji se može smatrati čudom posle svega viđenog u dosadašnjem toku sezone, Partizan će postati prvi tim u istoriji koji je tokom jednog kvalifikacionog ciklusa tri puta uspeo da ispadne iz evropskih takmičenja!

Dinamo iz Kijeva bio je prva nepremostiva prepreka za crno-bele i u dva meča spakovao je devet golova u mrežu Partizana, a da nije bilo Aleksandra Jovanovića klub iz Humske primio bi i dvocifren broj pogodaka.

Zatim je Lugano, tim koji prema Transfermarktu vredi manje od crno-belih (Švajcarci 35.30, Partizan 40.85 miliona evra), uz malo sreće stigao do prolaska u plej-of Lige Evrope. Ali, sreća prati hrabre, a Partizan je pokušao da odigra ziheraški i pored toga što je imao bolju igru i čoveka više na terenu u revanšu, pa je na kraju kažnjen golom u produžetku koji ga je poslao u plej-of Lige konferencija.

Partizan, FK Partizan
foto: Starsport

Da ironija bude veća, u trećerazrednom evropskom takmičenju crno-bele dočekao je daleko kvalitetniji i skuplji tim od Lugana. Belgijski Gent predvođen srpskim kapitenom Stefanom Mitrovićem vredi 68.95 miliona evra i posle pobede u Humskoj (0:1) ima daleko veće šanse da se plasira u grupnu fazu Lige konferencija, a da Partizan izbaci iz Evrope već u sezoni kratkih rukava i letovanja. Igra crno-belih nije bila toliko tragična, može se reći da je Partizan zaslužio bar nerešen rezultat protiv Belgijanaca u Humskoj, ali kada se već godinama radi skoro sve kako ne bi trebalo - kako da se očekuje sreća?!

Sada je pred Aleksandrom Stanojevićem i njegovim izabranicima "dan D". Ako i drugu godinu zaredom ostanu bez grupne faze evrpskog takmičenja, makar i ovog trećeg po rangu, klub bi mogao da doživi udarac od kog će se jako teško oporaviti!

Partizan, FK Partizan
foto: Starsport

U Humskoj se ne zna ko pije, a ko plaća, crno je, da crnje ne može biti, navijači su davno digli ruke od mečeva na stadionu koji vole, a promene su više estetske, nego one koje bi mogle da donesu rezultat. Ipak, svi kojima je crno-bela boja u srcu se nadaju čudu i pobedi u Belgiji. Taj trijumf ne bi rešio probleme iz korena, ali bi bar spasao Partizan od bruke kakva nije viđena i pisanja najcrnjih stranica crno-bele istorijske knjige.

Dakle, crno, crnje, najcrnje - Partizan! Da li je vreme da bar nešto bude makar malo belo? Videćemo uskoro...

BONUS VIDEO:

00:24

Partizan, grobari

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track