DŽABA VAM NOVCI, MOJI ARAPSKI SINOVCI: Paulo Dibala odbio 75 miliona evra! Za nagradu ima besplatnu pastu karbonaru dok je živ!
Foto: Giuseppe Maffia / imago sportfotodienst / Profimedia

heroj rima

DŽABA VAM NOVCI, MOJI ARAPSKI SINOVCI: Paulo Dibala odbio 75 miliona evra! Za nagradu ima besplatnu pastu karbonaru dok je živ!

Fudbal -

Paulo Dibala jedan je od retkih sportista koji je odbio materijalne blagodeti i silne milione od Arapa i zarad uživanja u fudbalskoj igri ostao u Evropi.

Paulo Dibala
foto: Marco Canoniero / Alamy / Alamy / Profimedia

Zvuči nestvarno da neko u današnje vreme teškog materijalizma, kada se sve gleda kroz novac i moć koja sa njim dolazi, odbije 75.000.000 evra za tri godine. U upravo to je uradio Paulo Dibala koji je nije prihvatio bogatu ponudu kluba Al Kadsije za koji igraju Načo Rodrigez i Pjer-Emerik Obamejang. Umesto da zaradi 25.000.000 evra po sezoni, igra fudbal niskog intenziteta i manje trenira, Paulo Dibala je izabrao 6.000.000 evra po godini koliko dobija u Romi i takmičarske utakmice u Seriji A i Evropi.

Pokazao je Argentinac da je pre svega čovek, da nije pojurio za novcem, da u njemu ima nešto pre svega ljudsko. Izabrao je da živi u Rimu, a to mu Rimljani, posebno navijači "vučice" neće zaboraviti.

Paulo Dibala, Orijana Sabatini
foto: Printskrin/Instagram

Izvesno je da je Paulo Dibala odbio ugovor karijere i pitanje je da li će ikada više imati ovakvu ponudu, jer ima 30 godina. Argentinac se nedavno oženio svojom devojkom Orijanom Sabatini.

Čini se da je ona uticala na njega, a srećni par nije želeo da prve mesece braka provede po šerijatskim zakonima Saudijske Arabije. Paulo je veoma vezan za svoju porodicu, posebno majku Alisiju, koja ga je vaspitala kako treba.

Paulo Dibala
foto: Andrea Staccioli/Insidefoto/Shut / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovim potezom Paulo Dibala je postao heroj navijača Rome i možda će u narednom periodu da stekne kultni status u Rimu, poput Frančeska Totija ili svog trenera Danijela De Rosija. Prošlog leta popularni La Hoja stigao je u Romu iz Juventusa, a sada je po drugi put kupio "romaniste" nesvakidašnjim potezom.

Paulo Dibala je na društvenim mrežama samo napisao:

- Hvala ti Romo. Vidimo se u nedelju.

Paulo Dibala, Leandro Paredes
foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Odluku Paula Dibale pozdravili su saigrači iz Rome i zemljaci Leandro Paredes i Matijas Soule, ako i armija navijača. Jedan vlasnik restorana u Rimu napisao je da Paulo Dibala do kraja života ima pastu "karbonare" u njegovom lokalu.

Najvatreniji simpatizeri kluba koji su oduševljeni odlukom Paula Dibale da ostane u Romi napisali su u komentarima da Argentinac treba da dobije dres sa brojem deset. Taj dres povučen je iz upotrebe, a nosili su ga klupske legende Frančesko Toti i Đuzepe Đanini.

Kurir sport

03:27

Hvan: Moraćemo da se borimo kao 11 lavova u revanšu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track