ZVEZDIN BRUS LI IMAO BRUTALNU PORUKU ZA DELIJE, ALI I NORVEŽANE: Objasnio slikovito šta znači 11 lavova na terenu!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

hvan

ZVEZDIN BRUS LI IMAO BRUTALNU PORUKU ZA DELIJE, ALI I NORVEŽANE: Objasnio slikovito šta znači 11 lavova na terenu!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 21.00 čas igraju revanš utakmicu plej-ofa Lige šampiona protiv Bode Glimta. Norveški predstavnik ima prednost iz prvog meča od 2:1, a na Marakani vlada prava mobilizacija kada je u pitanju najvažniji meč u ovom delu sezone.

Hvan, Hvang, In Bom Hvan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Svestan je toga i In Bom Hvan, reprezentativac Južne Koreje koji veruje u Crvenu zvezdu i nada se da će sa srpskim prvakom po drugi put igrati Ligu šampiona. Vezni fudbaler crveno-belih miljenik je navijača, spevali su mu pesmu, dali nadimak Brus Li, stvarno ga vole, što njemu itekako prija.

Šta Zvezda treba da uradi, a tiče se igrača, pa da u sredu bude pobeđen Bode i klub izbori Ligu šampiona?

- Jednostavno, moramo na terenu više da želimo pobedu i da uvažimo sve instrukcije od strane stručnog štaba. Igramo pred našim navijačima, to je naš veliki adut i nešto što bi moglo da bude ozbiljan prednost u našu korist na kraju - počeo je Hvan razgovor za Kurir.

Delije
foto: www.crvenazvezdafk.com

Koliko vama igračima znači podrška navijača i puna Marakana?

- Izuzetno! To je mnogo važno. Između sebe razgovaramo o tome, koliko će navijača biti u sredu. Iskreno, nadam se da će Marakana biti puna. Kao što rekoh, to bi moglo da prevagne u našu korist.

Kako vatrena atmosfera, ambijent i huk sa tribina utiču na vas, a kako na protivnika?

- Huk na Marakani je uspeo da zbuni najbolje fudbalere na svetu, konkretno igrače Mančester sitija. Niko ne može da ostane imun na to, pogotovo ko nije igrao na Marakani. Nama to daje snagu da verujemo da je sve moguće.

Hvan, Hvang, In Bom Hvan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Odakle preti najveća opasnost od igrača Bodea? Da li je to sredina terena, ili prodori po bokovima?

- Iskreno, kombinatorika na malom prostoru im je glavno oružje po mom mišljenju. Odlično se kreću i kroz jednostavne pasove prave višak. Moramo da budemo agresivniji. To je recept za pobedu.

Posle utakmice u Norveškoj rekli ste da fudbaleri Zvezde u revanšu moraju da budu kao 11 lavova na terenu. Ostajete li pri tome?

- Videćete u sredu! Želimo da izborimo Ligu šampiona pred našim navijačima.

In Beom Hvan, Hvan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pričate sigurno sa saigračima o revanšu. Kako vam deluju, jeste li rešeni da kao grupa izborite plasman u Ligu šampiona?

- Svi znamo za koga igramo. Zvezda je klub kojem je mesto u Ligi šampiona! Niko ne razmišlja ni o čemu drugom, nego o tome da se plasiramo u elitno UEFA takmičenje.

Koliko je bilo teško igrati na brzom i mokrom terenu u Bodeu? Da li će Norvežanina biti teže da se snađu na Marakani?

- Kao što je njima teren bio prednost u prvom meču, tako će nama biti u revanšu. Izuzetno je bio mokar teren, nisam tako nešto video nigde, ali svako ima pravo da koristi svoje adute.

In Beom Hvan, Hvan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Kako vam je u Beogradu? Evo već godinu dana ste u Srbiji. Šta možete da kažete o Srbima?

- Obožavam Beograd i Srbiju! Svi su prijateljski raspoloženi. Navijači me stalno na ulici zaustavljaju da pitaju za sliku, ili da porazgovaramo o Zvezdinim rezultatima. Zaista je lepo.

Vaš zemljak Seol nije bio na očekivanom nivou u prvom meču. Jeste li razgovarali sa njim?

- Kvalitetan je igrač, ali mu treba malo vremena i podrške. Izašao je iz povrede, ali sam siguran da će u sredu da bude odličan. Poznajem ga, znam da može mnogo - objasnio je Hvan.

Kurir sport

00:11

Delije koreografija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track