Naser Điga fudbaler Crvene zvezde odigrao je fantastičnu partiju protiv Bodea.

naser1.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Vrhunska igra momka iz Burkine Faso nije prošla nezapaženo. Briljirao je Naser Điga u skoku, bio agresivan u duelima, a u nekoliko prilika direktnim intervencijama sačuvao je gol Crvene zvezde.

Nemački portal fussball.news plasirao je informaciju da bundesligaš Hofenhajm nudi Crvenoj zvezdi između 6.000.000 i 7.000.000 evra za Nasera Đigu. Visoki defanzivac ima 21 godinu, a pre dolaska u Beograd igrao je za Bazel, pa je sigurno i tada bio na oku skauta klubova iz Bundeslige.

djiga.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pre nekoliko nedelja, za Nasera Đigu su interes pokazali engleski premijerligaš Kristal palas i član francuske Lig 1 Lans. Spekulisalo se tada da oba kluba nude 5.000.000 evra za dugajliju iz Burkine Faso.

Za sada nema odgovora iz Crvene zvezde prema zainteresovanim stranama. Ukoliko crveno-beli uđu u Ligu šampiona, odnosno u sredu eliminišu Bode Glimt, izvesno je da će Naser Điga ostati na Marakani. U protivnom ako klub bude igrao Ligu Evrope, realno je da bude prodat, a Zvezda novac nadomesti transferom.

Da podsetimo, Naser Điga stigao je prošlog leta na Marakanu na insistiranje tadašnjeg trenera Baraka Bahara, na jednogodišnju pozajmicu iz Bazela. Na kraju sezone Crvena zvezda je imala mogućnost prava otkupa i aktivirala je klauzulu za reprezentativca Burkine Faso, plativši ga Bazelu oko 3.000.000 evra. Ukoliko se suma dobijena od Hofenhajma ozvaniči, može se slobodno reći da su čelnici Zvezde odlično poslovali, jer bi za samo godinu dana na Naseru Đigi zaradili duplo više novca od uloženog.

drkusa.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda trenutno ima petoricu defanzivaca, kapitena Uroša Spajića i Nasera Đigu koji su starteri. Na pozajmicu je stigao Vanja Drkušić iz Zenita, a letos je ugovor sa Zvezdom potpisao reprezentativac Nemanja Stojić, za koga ruski Krila Sovjetov nudi 1.500.000 evra. Tu je i mladi Stefan Leković. Realno je da neko od njih bude prodat do početka septembra,

Kurir sport

Kurir Delije koreografija 2