BEOGRAD NE DA RAD! Nekadašnji superligaš sa Banjice očuvao postojanje!
Foto: Arhiva FK Rad

lepe slike

BEOGRAD NE DA RAD! Nekadašnji superligaš sa Banjice očuvao postojanje!

Fudbal -

Crni oblaci su se nadvili nad Crnotravskom ulicom i plamen postojanja fudbalskog kluba Rad je bio pred potpunim gašenjem. Grupa iskrenih ljubitelja kluba i bivši igrači su učinili nemoguće. Oformljen je sastav za protokol utakmice sa Komgrapom i na taj način je očuvan klub u aktuelnom rangu. Dobijeno je vreme da se klub potpuno regeneriše i rehabilituje i da se uskoro formira kvalitetan igrački kadar koji će odgovoriti zahtevima takmičenja.

1 / 5 Foto: Arhiva FK Rad

- Grupa entuzijasta i onih kojima je bela armature u srcu na čelu sa veteranima kluba Korakom, Ajderom, Filimonovićem, Miloševićem, bivšim direktorom Trifunovićem i drugima je uspela u nemogućoj misiji da se izađe na teren ekipi iz Košutnjaka i tako očuvamo klub od gašenja i diskvalifikacije iz zonskog takmičenja. Koliko se Rad voli, govori i slika da je na tribinama bilo gledalaca više nego na nekim mečevima našeg najelitnijeg takmičenja. Pored gromoglasne i brojne podrške “junajted forsa”, veliki doprinos su dali i simpatizeri i navijači kluba stacionirani na zapadnoj tribini. U narednim danima pripremamo plan za potpuni spas kluba, a pravni izazovi su povereni iskrenom prijatelju kluba, renomiranom advokatu Predragu Vasoviću - sumira utiske, Miloš Tanović, rukovodilac Omladinske škole Rada i jedna od inicijalnih kapisli koja je pokrenula akciju da se klub sačuva i očuva.

FK Rad
foto: Arhiva FK Rad

Iako je bilo jasno da je rezultat na terenu bio u drugom planu i da su gosti svoju realizaciju numerisali sa osam pogodaka, slika oko terena je govorila o tome koliko Beograd iskreno voli Rad i neće dozvoliti njegovo gašenje i brisanje sa fudbalske mape.

Aplauz na otvorenoj sceni su dobili i dečaci i devojčice članovi sekcije fudbalskog kluba Rad, iz Barajeva, na čelu sa trenerom Filipom Tomaševićem koji su došli u velikom broju.

Rad je izgubio na terenu, ali je pobedio očuvanjem statusa i nadom za boljim danima kada je Banjica bila fudbalski Bastion i neosvojiva tvrđava i za najbolje klubove u našoj zemlji.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track