BORA ĐORĐEVIĆ JE BIO STRASTVENI NAVIJAČ CRVENE ZVEZDE: Bio sam vođa puta u Bariju! Naježim se kad navijači pevaju moje stihove
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

odlazak velikana

BORA ĐORĐEVIĆ JE BIO STRASTVENI NAVIJAČ CRVENE ZVEZDE: Bio sam vođa puta u Bariju! Naježim se kad navijači pevaju moje stihove

Fudbal -

Legendarni roker Bora Đorđević preminuo je u 72. godini.

Čuveni frontmen Riblje čorbe bio je veliki navijač Crvene zvezde.

U ekskluzivnom razgovoru za Kurir, Bora se prisetio vremena kad se bavio rukometom i fudbalom i kada je zbog ljubavi prema crveno-belima gutao suzavac u Bariju.

Od kada i zašto Zvezda?

- Oduvek! Kada su u Čačku Delije uručile dres Aleksandru Šapiću i meni, doslovce sam rekao: "Ne stavljajte mi mu.a u procep! Rođen sam u Čačku." Zvezda je pobedila 2:0 i sve je bilo OK.

Prva Zvezdina utakmica koju ste uživo gledali?

- Sa Borcem u Čačku, normalno. Igrali su Džaja, Trifke, Kule... i od svih sam pokupio autograme. Inače, Borac je tada bio drugoligaš, jednom i učesnik kvalifikacija za Prvu ligu SFR Jugoslavije. Tukao je Sutjesku iz Nikšića, ali ga je zaustavio imenjak iz Banjaluke.

Mogu li se porediti Bari 1991. godine i današnji rezultati Crvene zvezde?

- Ne znam onaj tim Crvene zvezde je bio savršen. Niko od tih igrača nije bio tu da popuni broj. Svako je imao ulogu. Da ti kažem, u Bariju sam bio vođa puta i svi smo se usr..i kad je Piksi ušao. On je odigrao odlično, prolazio po strani i pokazao da je veliki čovek kada je odbio da šutira penal.

Pravi haos je nastao po izlasku sa stadiona Sveti Nikola. Pevali smo po gradu i italijanska policija je bacila neki suzavac da nas rastera. Bila je noć. Pitao sam ih što to rade, jer taj suzavac je za nas iz Srbije, tada Jugoslavije, bio ništa. Mi smo navikli na mnogo žešće stvari.

Navijači pevaju mnoge stihove koje ste napisali, dopada li Vam se način na koj to rade?

- Svako ko nešto piše, želi da narod to prihvati. Veoma mi je drago što pesma Ne veruj im sine, zvuči bolje kada je pevaju Delije nego kada sam je ja otpevao. Svaki put se naježim. Pomagao sam navijačima kad su me zvali. I opet ću ako bude prilike. Ponosan sam i na pesmu "Volim te kur.o prodana", koju je napisao Simona. Ja sam je samo doradio.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:29

Bora Čorba o Slatinskoj Banji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track