Transfer Nemanje Stojića u Makabi iz Tel Aviva je gotova stvar, jer je ozvaničen pre revanš utakmice Crvene zvezde i Bode Glimta, u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.

stojic1.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Defanzivac Nemanja Stojić ovog leta stigao je na Marakanu iz TSC za 1.000.000 evra, sa statusom reprezentativca Srbije. Međutim, nije se izborio za mesto startera, trener Vladan Milojević više je verovao u kapitena Uroša Spajića i Nasera Đigu. Kada je na pozajmicu iz Zenita stigao Vanja Drkušić, bilo je jasno da je Nemanja Stojić u nelagodnoj situaciji, posebno što je nekoliko utakmica igrao na mestu zadnjeg veznog.

drkusa.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ruski klub Krila Sovjetov prvi je pokazao interes za Nemanju Stojića, a onda je u igru ušao Makabi iz Tel Aviva kojem je mig za pregovore dao trener tog tima Žarko Lazetić.

Izraelci su ponudili i više novca od Rusa, 1.400.000 evra, plus procenti od dalje prodaje, a kada je sam Nemanja Stojić pristao da opet radi sa trenerom koji ga je vodio u TSC bilo je jasno da je transfer zacementiran. Iz ovog transfera FK Crvena zvezda je izašla sa ozbiljnim profitom od 400.000 evra i to svega posle dva meseca, koliko je Stojić proveo na Marakani.

svetozar-markovic.jpg
Starsport 
foto: Starsport

Makabi je u isto vreme pratio još jednog defanzivca iz Srbije Svetozara Markovića iz Partizana. I o njemu se pozitivno izrazio trener Žarko Lazetić, ali su crno-beli pokušavali da izvuku što više novca od Izraelaca, jer imaju za Markovića i ponudu Rajo Valjekana. Na kraju, trener Lazetić je presekao, rekao je da je njegov izbor Stojić, u kojeg zbog vremena saradnje sa njim ima više poverenja.

Kurir sport

Kurir Crvena zvezda, pehar, delije