Fudbaleri Partizana otputovali su u Gent gde će u sredu od 18 časova odigrati revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija.

Izgubili su izabranici Aleksandra Stanojevića rezultatom 1:0 na domaćem terenu, imaju imperativ pobede na teškom gostovanju, a doveli su u pitanje uspešnost sezone već u sezoni kratkih rukava.

Prvo su ispali iz kvalifikacija za Ligu šampiona gde su primili 9 golova od Dinama iz Kijeva, zatim su bili neuspešni i na stepenici niže(Liga Evrope), bolji od njih bio je Lugano u dvomeču, a ovo im je poslednja evropska šansa.

Svestan je toga i Nikola Antić, levi bek od kog se mnogo očekivalo kada je došao u Partizan, ali je blago rečeno do sada razočarao...

- Igrali smo dobro na neki način. Primili smo gol, ali imamo šanse za prolaz. Ova utakmica je prekretnica sezone, jako je važno da se vratimo sa uspehom, da igramo Evropu. To je važno za klub, za zemlju, važno je za sve nas - izjavio je Antić za klupski kanal.

Svesni su u Partizanu o kakvom protivniku se radi.

- Brza su ekipa, mladi igrači koji znaju šta hoće. Analizirali smo ih, želimo taktički da ih nadmudrimo i najvažnije je da se vratimo sa pozitivnim rezultatom za nas.

- Znaju i oni da imamo dobre igrače. Jako je bitno da uđemo čvrsto u duel, da odigramo 90, ako ne i 120 minuta i penale da prođemo, da pokažemo karakter. Ovo je Partizan, moramo da ostvarimo povoljan rezultat. Radimo od početka intenzivno, imamo dobru grupu momaka i nadam se da će nam se sada vratiti - zaključio je Antić

Kurir sport