STANOJEVIĆ PRED GENT: Nama treba Evropa i tako ćemo ući u utakmicu
Foto: Starsport

Liga konferencija

STANOJEVIĆ PRED GENT: Nama treba Evropa i tako ćemo ući u utakmicu

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je danas da je tim motivisan pred revanš sa Gentom u plejofu za Ligu konferencija, kao i da znaju šta im znači predstojeća utakmica i ostanak u Evropi.

"Nama treba Evropa, moramo da igramo Evropu i tako ćemo ući u utakmicu. E sad, šta će biti - ne znam", rekao je Stanojević novinarima u Belgiji.

Partizan revanš utakmicu u plejofu za Ligu konferencija igra u sredu u 18 sati, kada će gostovati belgijskom Gentu. Prva utakmica odigrana je sedam dana ranije u Beogradu, kada je belgijska ekipa pobedila 1:0.

Stanojević je naveo da Partizan ima loš rezultat iz prve utakmice, ali da imaju pravo da se nadaju iz svega što su prikazali u Beogradu.

"Imali smo dosta situacija u Beogradu koje nismo koristili, tako da igra se još jedna utakmica. Nemamo šta da izgubimo. Moramo da uradimo sve da pokušamo da prođemo dalje. Pokazali smo da možemo, verujemo da možemo i videćemo sutra da li možemo", dodao je Stanojević.

Ocenuo je da će biti zahtevna utakmica, dodajući da očekuje da bude drugačija od one u Beogradu, a da Gent bude agresivniji.

Faktor domaće publike, prema njegovim rečima, svakako donosi nešto belgijskoj ekipi.

"Ali je i nama bolje da igramo pred publikom. Ono je bila sablasna atmosfera", rekao je Stanojević, komentarišući što je utakmica u Beogradu odigrana i bez domaćih i bez gostujućih navijača.

Dodao je da, što se tiče izbora igrača za utakmicu, postoji dilema oko Saldanje, ali da se jasno zna ko će biti u timu, ukoliko on ne bude.

Pobednik dvomeča plasiraće se u Ligu konferencija, dok poraženi završava takmičenja u Evropi.

Partizan je prethodno izgubio od Dinama iz Kijeva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a potom i od švajcarskog Lugana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track