Nekadašnji trener Kopenhagena, a sada selektor Norveške, Stale Solbaken, oglasio se pred revanš utakmicu plej-ofa Lige šampiona između Crvene zvezde i Bode Glimta.

zvezdacopenhagen-08.jpg
Starsport/Srđan Stevanović 
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Stale Solbaken kaže da u revanšu nema favorita, odnosno da obe ekipe imaju podjednake mogućnosti da se dokopaju Lige šampiona. Bode Glimt slavio je u prvom meču rezultatom 2:1.

Sam Solbaken ne pamti po dobrom Crvenu zvezdu. U sezoni 2019/2020. Danac je bio trener Kopanhegena. Dva tima su odigrali 1:1 na stadionu "Rajko Mitić", a onda i 120 minuta u glavnom gradu Danske. Posle trilera u penal završnici, kada je briljirao golman Milan Borjan, Crvena zvezda je eliminisala Kopenhagen i plasirala se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. kasnije su crveno-beli bili bolji od Jang Bojsa i izborili svoje drugo učešće u Ligi šampiona.

- Mislim da su šanse 50:50. Bode Glimt može to da iznese. Ne znam koliko bi plasman u Ligu šampiona značio reprezentaciji, ali nekoliko igrača bi dobilo iskustvo igranja u ovom takmičenju. Sa druge strane, dobijate i Ligu šampiona u Norveškoj, a to je uvek lepo. Mislim da se norveški fudbal razvija fantastično, uz još bolje finansije (koje donosi učešće u Ligi šampiona, prim.aut) pruiža vam priliku da nadogradite tim i norveški fudbal - rekao je Solbaken, koji je u nacionalni tim pozvao Bodeov triling Berg - Bjerkan - Sjevold.

Poslednji norveški tim koji je igrao u Ligi šampiona bio je Rozenborg u sezoni 2007/2008, tako da ne treba trošiti reči koliko bi tamošnjem klupskom fudbalu značilo da Bode uđe u elitu. Ipak, pita se i Crvena zvezda.

Kurir sport

Kurir Delije koreografija 2