Crvena zvezda igraće ove sezone u Ligi šampiona pošto je u revanš utakmici kvalifikacija u Beogradu pobedila norveški Bode Glimt sa 2:0 (1:0).

Zvezda je u revanšu na stadionu "Rajko Mitić" nadoknadila gol zaostatka iz prve utakmice koju je Bode dobio sa 2:1.

Pred vama su igrači Zvezde na skeneru Kurira.

Marko Ilić 8

Odlična partija, posebno u trenucima kada je Bode napadao svim silama. Dizao je moral saigračima sigurnim intervencijama. Umeo je i da ukrade koji minut, da "zalegne" smiri ekipu, baš iskusno, sve u korist kluba

Ognjen Mimović 7,5

Odličan, pet. Uz nekoliko sitnih grešaka, desni bek Zvezde pokazao je zašto klub veruje u njega. Prijaju mu ovakve utakmice, ne plaši se odgovornosti, voli da je lopta kod njega. Biće još bolji u Ligi šampiona. Lavovski se borio sa brzim krilnim igračima Bodea svih 100 minuta.

Naser Điga 9

Vrhunska partija, bez greške. Za momka iz Burkine Faso nije bilo izgubljene lopte, ulazio je glavom, gde neko ne bi i nogom, sigurnim intervencijama dizao publiku na noge. Malo je stranac doživelo da im publika skandira ime, e Điga je jedan od njih. Bez problema je ulazio u meso što bi se reklo i na leđima nosio snažnog Haugea kojeg je stavio u džep

Uroš Spajić 8,5

Kapitenski partija momka koji od malih nogu zna šta znači Zvezdin grb. Upravo sa tim stavom nosio je ekipu tokom cele utakmice. Strašan je tandem sa Žigom, jedan drugom uvek pokrivaju leđa i odlično se dopunjuju. Efektan gol vredan Lige šampiona došao je kao nagrada za sve ono što je činio na terenu, a činio je zaista mnogo. Od duela na zemlji, do skok igre, te kontrole lopte

Jong Seol 7

Daleko bolji nego u prvoj utakmici. Bilo je nesigurnosti, nekoliko grešaka, ali ruku na srce u delikatnim situacijama nije štedeo vlastita kolena. Borio se i kada mu nije išlo, što pokazuje da ima ozbiljan karakter. Tražio je pomoć od publike, a to govori da se već sjedinio sa klubom i da uživa u Zvezdi.

Timi Maks Elšnik 7

Imao je veliki radijus kretanja od prvog do poslednjeg minuta. Vodio je bespoštrdnu i rudarsku borbu sa veznjacima Bodea. Odlično se dopunjavao sa Hvanom. Imao je nekoliko rizičnih intervencija, kada je kasnio za pola koraka, ali sve u svemu odigrao je dobru utakmicu. Deluje da on može mnogo bolje i da će Zvezda imati od njega veliku korist kako sezona bude odmicala.

In Bom Hvan 8,5

Kako je i najavio, borio se kao lav, a u borbu je poveo svojih deset saigrača koji su bili nesavladivi čopo. Iako je nekoliko odličnih šuteva i proigravanja, a najvrednije od svega je što se pokazao kao jedan od vođa Zvezdinog tima. Izrazito plemenit igrač i uprava kluba ni pod razno ne sme dozvoliti njegov odlazak, posebno sada kada je izborena Liga šampiona. Toliko se potrošio da je kraj utakmice dočekao u grčevima I jedva je stajao na nogama.

Milson 7,5

Počeo je bojažljivo, a onda postajao sve opasniji po gol protivnika. Onako omalen, ali eksplozivno brz delovao je neuhvatljivo za bekove Bodea koji ga nisu štedeli. I kada su Norvežani pomislili da su ga uštopovali, Angolac je napravio potez koji pokazuje njegovu klasu i doneo Zvezdi penal, koji je digao ekipu i bio uvod u jedno nezaboravno crveno-belo veče za istoriju.

Mirko Ivanić 8

Ako je Hvan duša Zvezdinog tima, onda je Mirko njeno srce. On je jedan od vođa na terenu, uvek spreman da preuzme odgovornost na sebe, a tako je bilo i u ovom meču. Igrao je iza napadača, pa na levom krilu, vraćao se u vlastiti šesnaesterac. Mnogo je pretrčao, pokrivao greške saigrača, a bio opasan i po gol protivnika. Na kraju, telo je počelo da ga izdaje, ali ni na klupi nije izdržao. Zvezdaško srce ga je nateralo da šutne jednu loptu i zaradi žuti karton, ali kako sam reče, vredelo je.

Piter Olajinka 7,5

Dok je imao snage, bio je kao gazela, prosto neuhvatljiv za igrače Bodea. Prihvatio je otvoren fajt sa gostima od prvog minuta. Mlatili su ga Norvežani, nisu ga štedeli. Posle svega što je uradio na utakmici, prava je šteta što nije nagrađen golom. Pogodio je prečku iz jedne izgledne situacije, a mogao je i da se proslavi posle kontre, samo da je bio koncentrisaniji. Sada će igrati Ligu šampiona, pa eto prilike da mu se sve vrati.

Bruno Duarte 8

Pogodio je trener Milojević kada mu je dao šansu. Brazilac se borio kao lav, mnogo trčao i radio za tim. Kada je uzeo loptu da šutira penal pokazao je pobednički karakter. Pogodio je trener Milojević kada mu je dao šansu. Brazilac se borio kao lav, mnogo trčao i radio za tim. Kada je uzeo loptu da šutira penal pokazao je pobednički karakter. Ne boji se odgovornosti i to je dobro. Zaslužio je taj gol s obzirom na sve prikazano u prvom i drugom meču.

Puma Rodrigez /

Od 62.minuta umesto Milsona, gotovo da ništa nije pokazao, sem velike želje.

Šerif Endijaj 7

Od 72.minuta umesto Duartea, mogao je da postigne gol, ali se u odsudnom trenutku spetljao, prava šteta.

Dalsio 7

Od 72.minuta umesto Olajinke, odradio svoj posao na sredini terena i zaradio platu.

Luka Ilić 7

Od 85.minuta umesto Ivanića, imao je šansu za gol, ali mu je golman Bodea odbranio, iako su svi videli loptu u mreži. Vratiće mu se, sigurno.

(Kurir sport/Aleksandar Radonić)