NASER ĐIGA - OD TREĆE LIGE FRANCUSKE DO LIGE ŠAMPIONA: Čudesna životna priča mladića kome je klicala puna Marakana...
Foto: www.crvenazvezdafk.com

luda priča

NASER ĐIGA - OD TREĆE LIGE FRANCUSKE DO LIGE ŠAMPIONA: Čudesna životna priča mladića kome je klicala puna Marakana...

Fudbal -

Naser Điga fudbaler je o kojem se priča u Srbiji. Mladi defanzivac odigrao je na visokom nivou dvomeč protiv Bode Glimta i odveo klub u Ligu šampiona. Njegova partija bila je bez greške.

Naser Điga
foto: www.crvenazvezdafk.com

U superlativima se danas priča i piše o Naseru Đigi. A, kako drugačije, jer je ovaj nasmejani dugajlija iz Burkine Faso bio centralna figura u odbrani Crvene zvezde u utakmicama protiv Bode Glimta. Ulazio je glavom, gde neko ne bi i nogom, sigurnim intervencijama dizao publiku na noge. Malo je stranaca doživelo da im publika skandira ime, a Điga je jedan od njih.

A, kako je Naser Điga prošlog leta stigao na Marakanu? E, to je nagradno pitanje. Bilo je dosta podozrenja i nepoverenja kada je 192 centimetra visoki defanzivac iznenada došao na pozajmicu u Crvenu zvezdu iz Bazela. Skautirao ga je Marko Marin, tehnički direktor Zvezde i predložio generalnom Zvezdanu Terziću i tadašnjem treneru Baraku Baharu. Garantovao je Marko Marin za njega, govorio da se radi o velikom potencijalu.

Marko Marin
foto: www.crvenazvezdafk.com

Kada je Naser Điga u pitanju valja pomenuti sledeće činjenice. Na kraju prošle sezone sadašnji defanzivac Crvene zvezde ispao je sa ekipom Nim, gde je bio na pozajmici iz Bazela, iz druge u treću ligu Francuske! Sa takvom biografijom morao je Marko Marin da ubedi Baraka Bahara da je to igrač za Zvezdu i Ligu šampiona. I nije pogrešio. Kada je Izraelac video fizičke mogućnosti Đige i njegovu brzinu, odmah se zaljubio u njega.

Odigrao je Naser Điga prošle sezone fantastičnu partiju u dresu Crvene zvezde na stadionu "Etihad" protiv Mančester sitija i bio jedan od bolji u porazu od 1:3. Borio se kao lav protiv najboljeg napadača današnjice Erlinga Halanda i uspeo da ga zaključa, jer Norvežanin u tom meču protiv Zvezde nikako nije mogao da se upiše u listu strelaca, a nije da nije imao šansi. Na kraju sezone Crvena zvezda je aktivirala klauzulu iz dogovora sa Bazelom i za oko 3.000.000 evra otkupila Đigu, dala mu srpski pasoš i poverenje. A, on je uzvratio na pravi način.

Naser Điga
foto: Magi Haroun / Shutterstock Editorial / Profimedia

I sve partije Nasera Đige od prošle sezone, u Ligi šampiona i prvenstvu Srbije nisu prošle tek tako. Snimljen je od strane brojnih skauta evropskih klubova. Ovog leta počele su da stižu ponude na Marakanu, ali Marko Marin nikako nije bio za transfer, jer je video da Vladan Milojević izvlači ono najbolje od momka koji ima samo 21 godinu. Javljali su se engleski premijerligaš Kristal palas i član francuske Lig 1 Lens. Nudili 5.000.000 evra.

Najbolju ponudu dosad je dao nemački Hofenhajm koji je bio spreman da za Nasera Đigu iskešira između 6.000.000 i 7.000.000 evra. Ali, od prodaje defanzivca i reprezentativca Burkine Faso nema ništa, jer će Crvena zvezda igrati Ligu šampiona. To je konačna odluka generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića, a sam Naser Điga izrazio je veliku želju da odigra drugu Ligu šampiona zaredom u crveno-belom dresu.

Naser Điga
foto: www.crvenazvezdafk.com

Utakmicama protiv Bode Glimta, posebno onom u Beogradu, kako je Kuriru rečeno u sredu uveče na Marakani, Naser Điga je podigao letvicu i njegova minimalna cena u ovom trenutku iznosi 10.000.000 evra. A, nije na prodaju. Bilo je uživanje gledati Đigu na terenu Marakane, koliko je bio siguran i dominantan u odnosu na napadače prvaka Norveške. Sada je red da se pokaže pred kapitalcima iz Lige šampiona.

Kurir sport

04:24

Timi Elšnik posle ulaska u Ligu šampiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track