Na večitom derbiju koji su na pomoćnom terenu Marakane odigrali omladinci Crvene zvezde i Partizanadošlo je do haosa.

Sve je počelo kada je Zvezda postigla treći pogodak u 68. minutu meča i kada su prvo igrači na terenu imali razmenu reči, a nastavilo se tako što je trener Partizana Milan Lola Smiljanićnačisto podivljao i zaleteo se na sudiju.

Nastao je opšti haos, utrčali su igrači i klupe oba tima, neka lica završila su i na zemlji, ali je srećom sve prošlo bez većih posledica.

Na kraju je Crvena zvezda slavila sa 3:0, a više detalja, kao i snimak incidenta možete pronaći na linku ispod:

Centralna figura ovog incidenta bio je Milan Lola Smiljanić koji je započeo haos tako što je rešio da se obračuna sa sudijom. Smiljanić je temperament koji je imao dok je bio igrač definitivno preneo i na trenersku klupu, a njegove reči posle 128. večitog derbija koji je odigran 2007. godine na Marakani i u kom je Partizan slavio sa 4:2 i dalje odzvanjaju i definitivno se pamte.

Tada je, još uvek mladi Lola Smiljanić, rekao sledeće:

- Mislim da smo zatvorili ovaj stadion. Pokazali smo ko smo i šta smo, da imamo karakter i srce, koje smo ostavili na terenu. Crvena zvezda neka osvoji titulu ako hoće, ako ih nije sramota, naravno.

Desetak godina kasnije Milan Smiljanić istakao je kako je čuvena izjava nastala zbog njegove impulsivne reakcije.

- Bio je to proizvod mladosti, i jedna od mojih prvih derbi utakmica, pa sam impulsivno reagovao. Neću da kažem da sam pogrešio, ali sada sam iskusniji - objasnio je on svojovremeno.

BONUS VIDEO:

Kurir Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!